Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2020

Τουρκία: Χτίζει χρησικτησία στο Αιγαίο για τη Χάγη… “κοιτάει” συνεκμετάλλευση


Η Τουρκία δεν είναι απρόβλεπτη. Αντίθετα ο,τι λέει το κάνει, υποστηρίζει ο Οθωμανολόγος και τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος, ο οποίος γνωρίζοντας καλά την γειτονική..

χώρα είχε προβλέψει μέσω του Armyvoice.gr ότι ο Ερντογάν θα άφηνε τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που φυλακίστηκαν στην Τουρκία, σε κάποια θρησκευτική επέτειο, όπως άλλωστε και έγινε.

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ηλιάδη
ΠΗΓΗ: ARMY VOICE
Το απρόβλεπτο επισημαίνει, είναι το άλλοθι του απροετοίμαστου, ο οποίος προσπαθεί να καλύψει την ολιγωρία του. Η Τουρκία είναι δίπλα και διεκδικεί καθημερινά τα πάντα. Με τις καθημερινές παραβιάσεις, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται διεκδικεί τα πάντα. Αν ήταν στην εξουσία οι κεμαλιστές, θα είχαμε ήδη δεύτερα Ίμια.
Διαβάζοντας την ιστορία μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η Τουρκία έχει μια ακολουθία και όχι ανακολουθία όσον αφορά τις διεκδικήσεις στην Ελλάδα. Η Τουρκία πάντα πατούσε σε «δυο βάρκες», υποστηρίζει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος και υπενθυμίζει το βιβλίο «ο επιτήδειος ουδέτερος» το οποίο μετέφρασε το ΓΕΣ το 1985 και περιγράφει πώς η Τουρκία πατώντας σε δυο βλάρκες διαχρονικά βγαίνει κερδισμένη χωρίς κόστος αίματος και υλικών καταστροφών.


Ποια είναι η τακτική της Τουρκίας και γιατί θέλει να πάει στην Χάγη; Πώς κάνει «μπούλινκ» στην ελληνική κοινή γνώμη και στη συνέχεια ακολουθεί την τακτική του προσεταιρισμού. Αυτή την τακτική ακολουθούσαν οι σουλτάνοι για να εγκλωβίσουν τον αντίπαλο στα δικά τους θέλω και τις δικές τους ανάγκες.
Η Τουρκία μέσω τακτικής που υπάρχει στο αστικό δίκαιο χωρίς να υπάρχει στο διεθνές, έχει καλλιεργήσει εντέχνως το δικαίωμα της χρησικτησίας υποστηρίζει ο κ. Σταθακόπουλος και φέρνει συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου