Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020

Γενική απεργία την Τετάρτη για Περιφέρεια Β. Αιγαίου και Δήμους – Ενάντια στις κλειστές δομές




Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας καλούν για αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου σε γενική απεργία.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της Κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους Λέσβιους για συγκέντρωση σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια όλοι μαζί να μετακινηθούν στη θέση Καράβα. Ανάλογη δραστηριότητα την ίδια ώρα πραγματοποιεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρθεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!», δήλωσε πριν λίγο ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το περασμένο βράδυ και σήμερα στη Λέσβο και στη Χίο.

Μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Δ. Λέσβου

Με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης που κοινοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Αριστόβουλος Ελευθερίου κατήγγειλαν «την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται με μηχανήματα έργου του Στρατού (εκσκαφείς, φορτωτές, φορτηγά κ.λπ.) εκχερσώνοντας δασική βλάστηση (πεύκα, πουρνάρια), εντός δημοτικού δάσους, κατασκευάζοντας νέο δρόμο πρόσβασης με κατεύθυνση προς τη θέση Καβακλή».

Με τη μηνυτήρια αναφορά τους οι δυο άνδρες κατήγγειλαν ότι οι πραγματοποιημένες εργασίες προκειμένου να υπάρξει άλλη πρόσβαση προς την υπό επίταξη έκταση από αυτή που έχουν καταλάβει οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι καταλύει «κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και εν γένει νομιμότητας, δημιουργώντας πραγματικά πρωτοφανείς καταστάσεις στο νησί, όπου το ίδιο το κράτος παρανομεί απροκάλυπτα σε βάρος του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου».

Τέλος, οι δυο αυτοδιοικητικοί ζητούν «την ποινική δίωξη και την άμεση σύλληψη δίωξη παντός υπευθύνου (χειριστές μηχανημάτων, αξιωματούχων που επιβλέπουν τα έργα και δίνουν τις σχετικές εντολές κ.λπ.) για την περιβαλλοντική αυτή καταστροφή στην περιοχή μας και την άμεση παρέμβασή σας για τα όλα τα ποινικά αδικήματα που τελούνται αυτή τη στιγμή και διώκονται αυτεπαγγέλτως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου