Τρίτη, Φεβρουαρίου 25, 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ Ζητήθηκε η επέμβαση μηχανημάτων του Στρατού στη Λεσβο για να απεγκλωβίσουν τα ΜΑΤ. Τι θα ακολουθήσει; Τανκς;





Εγκλωβισμένες σε ένα χωματόδρομο, στη θέση Διαβολόρεμα, κοντά στη θέση Καράβα, βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ και μηχανήματα έργων, τα οποία κινούνταν προς το σημείο όπου θα ξεκινούσαν οι εργασίες για την κατασκευή κλειστού κέντρου κράτησης προσφύγων και μεταναστών.


Αγνωστοι «έκοψαν» την κυκλοφορία στο χωματόδρομο για να εμποδίσουν τη διέλευση των μηχανημάτων, τοποθετώντας βαριά μηχανήματα (γκρέιντερ κλπ), τα οποία ήταν αδύνατο να μετακινηθούν από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τα υπόλοιπα μηχανήματα.

Έτσι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα του Στρατού για να κάνουν διανοίξεις και να περάσει το κομβόι από άλλο δρόμο για να φτάσει μέχρι τη θέση Καράβα, όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 15 διμοιρίες των ΜΑΤ και πολλές ομάδες ΟΠΚΕ. Στο κέντρο της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαπφούς βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από τουλάχιστον 500 κατοίκους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Σημειώνεται ότι τα σχολεία στη Λέσβο είναι σήμερα κλειστά.

Πηγη: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου