Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2020

Τραμπ: 100.000 ή 200.000 νεκροί κι όχι 2,2 εκατ. το… καλό σενάριο






Αν και ήθελε να… γυρίσουν οι ΗΠΑ στην κανονικότητα σε δυο εβδομάδες, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι προσγειώνεται αναγκαστικά στη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί ο κορονοϊός.



Λίγες ώρες μετά τη σοκαριστική εκτίμηση συμβούλου του για τα θύματα που θα προκαλέσει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι η πρόβλεψη αυτή, για 100.000 ή 200.000 νεκρούς δηλαδή, είναι το… καλό σενάριο!



Αν οι ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους, κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτίμησε ότι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού θα φθάσουν στην κορύφωσή τους «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες.

«Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες. Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης ως την 1η Ιουνίου», διαβεβαίωσε.



Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι παρατείνονται έως τις 30 Απριλίου οι συστάσεις για την κοινωνική αποστασιοποίηση και τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊό.


Αρχικά ο στόχος του Τραμπ ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των Καθολικών, τη 12η Απριλίου, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου