Κυριακή, Μαρτίου 29, 2020

Κορονοϊός: Επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία 60 φοιτητές και ένα βρέφος






Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες μέρες



Συνεχίστηκε ο επαναπατρισμός και άλλων Ελλήνων λόγω του κορονοϊού και αργά το βράδυ του Σαββάτου (28/03) επέστρεψαν ακόμη 60 φοιτητές μαζί τους και ένα βρέφος, μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία φθάνει τους 150.

Οι φοιτητές και το βρέφος μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Για την επιστροφή των φοιτητών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν η ΠΑΜΘ και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενώ ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Ξάνθης, επισκέφθηκαν αντίστοιχα τους φοιτητές που από το Σάββατο (28/03) βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του Έβρου και της Ξάνθης, προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα και ότι όλα βαίνουν καλώς με τη διαμονή τους.


Υπενθυμίζεται ότι ο Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ξεκαθάρισε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. «Αυτό που κάνουμε, είναι να καταγράφουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χρήζουν άμεσης βοήθειας υγειονομικής ή δεν έχουν να μείνουν λόγω απώλειας ή λήξης μίσθωσης ή είναι εγκλωβισμένοι από transit πτήσης», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν που να μείνουν. Ανακοινώνοντας, παράλληλα, την αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Ολλανδία.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου