Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2020

Στην Ιταλία φοβούνται πιθανή μετάλλαξη του ιού...







Φόβοι ότι ο ιός μπορεί να έχει μεταλλαχθεί στη Λομβαρδία εκφράζει Ιταλίδα μικροβιολόγος.


Η...
καθημερινή ενημέρωση για τους νεκρούς και τους νοσούντες στην Ιταλία προκαλεί σοκ, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν συνεχώς κατά χιλιάδες και ειδικά στη Λομβαρδία.

Μπορεί στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση να είναι κάπως υπό έλεγχο, αλλά στη συγκεκριμένη περιφέρεια δείχνει ανεξέλεγκτη, με τους αριθμούς να ανεβαίνουν συνεχώς.


Γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της Μαρία Ρίτα Γκρισμόντο, διευθύντρια του εργαστηρίου κλινικής μικροβιολογίας, ιολογίας και διάγνωσης βιοεπιχειρησιακών λύσεων στο νοσοκομείο Sacco.

«Υπάρχει κάτι στη Λομβαρδία που δεν είναι φυσιολογικό και κατανοητό. Ξεπεράσαμε τους νεκρούς της Κίνας σε πολύ μικρότερη περιοχή και σε λιγότερο χρόνο. Κάτι περίεργο συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο ιός είναι τόσο επιθετικός στη Λομβαρδία. Όλα τα ενδεχόμενα είναι στο τραπέζι και ένα από αυτά είναι ότι έχουμε μετάλλαξη του ιού. Κάνω έκκληση στην επιστημονική κοινότητα: Ας ενωθούμε για να καταλάβουμε τι γίνεται. Αν μελετήσουμε όλοι από ένα μικρό κομμάτι, πιθανότατα θα καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου