Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020

Κορονοϊός: 20 κρούσματα στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» που βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά





Στο πλοίο βρίσκονται 383 επιβάτες, εκ των οποίων οι 33 είναι Έλληνες

Έξω από το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος με 383 επιβαίνοντες από τους οποίους οι είκοσι βρέθηκαν ότι είναι θετικοί στον κορονοϊό.


Η εξέταση των επιβατών έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, καθώς μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος εξετάσθηκε την Κυριακή 29/03 βρέθηκε θετικός στη νόσο Covid-19. Ανάμεσα στις επιβάτες υπάρχουν 33 Έλληνες.

Το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 7 Μαρτίου με προορισμό την Ισπανία και είχε ναυλωθεί από μια μεγάλη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων, ωστόσο δεν ήταν δυνατόν να δέσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην χώρα. Στη συνέχεια το πλοίο με τους 383 επιβάτες κατέπλευσε προς την Τουρκία όπου και εκεί δεν ήταν δυνατόν να δέσει εξαιτίας των έκτακτων μέτρων.


Το πλοίο έφτασε στην Ελλάδα στις 22 Μαρτίου, για ανεφοδιασμό καυσίμων και τρόφιμα και παραμένει έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Αναφορά στους 20 επιβάτες του πλοίου που είναι θετικοί στον κορονοϊό έκανε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι στην πλοιοκτήτρια εταιρεία έχουν δοθεί οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου