Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020

Κορονοϊός: Θρίλερ με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» – Εν αναμονή εξετάσεων πάνω από 300 άτομα







Όπως έγινε γνωστό, 20 μέλη του πληρώματος είναι θετικά στον ιό και έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους - Δυο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο «Αττικόν» για νοσηλεία...


Υγειονομική «βόμβα» χαρακτηρίζεται το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς 20 μέλη του πληρώματος έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορoνοϊό, με το καράβι να βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά και κλιμάκια το ΕΟΔΥ να εξετάζουν και τους υπόλοιπους από το σύνολο των 383 επιβαινόντων. Δυο από τους ασθενείς έχουν, μεταφερθεί, μάλιστα στο «Αττικόν» για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία προσπάθεια να μη «σκάσει» αυτή η υγειονομική «βόμβα», οι 20 ασθενείς έχουν απομονωθεί από τους υπόλοιπους σε ένα κατάστρωμα του πλοίου, αλλά και σε ξεχωριστές καμπίνες.



Υπενθυμίζεται πως το «Ελευθέριος Βενιζέλος», που ανήκει στην ΑΝΕΚ, είχε ναυλωθεί από μία μαλτέζικη εταιρεία και είχε βάλει πλώρη για την Ισπανία προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο για εργαζόμενους κατά τη διάρκεια κάποιων ναυπηγικών εργασιών. Στο πλοίο επέβαιναν 383 άτομα, από 13 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων και 36 Έλληνες.

Πριν το πλοίο φτάσει στην Ισπανία, η χώρα της ιβηρικής έκλεισε τα σύνορα της λόγω της πανδημίας και το πλοίο εν τέλει επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και η χώρα μας εφάρμοσε το εν λόγω μέτρο. Έκτοτε το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.





Σύμφωνα με πηγές της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η τροφοδοσία του πλοίου γίνεται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έλλειψης αγαθών, ενώ τονίστηκε πως όσοι βρίσκονται εντός του πλοίου είναι ασυμπτωματικοί.



Μέσα στην ημέρα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα επιχρήσματα που ελήφθησαν πάνω στο πλοίο, προκειμένου να εξακριβωθεί αν και ποιοι νοσούν από τον κορονοϊό.

(πληροφορίες από OPEN TV, naftemporiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου