Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020

Κορονοϊός: 86 νεκροί στη χώρα, 71 νέα κρούσματα, 1.955 συνολικά – 79 διασωληνωμένοι (video)





Οι συστάσεις για γάντια και μάσκες

Τρεις ακόμα πολίτες έχασαν τη ζωής τους, από τις ΜΕΘ πήραν εξιτήριο 19 - O μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες




Αυξήθηκαν οι θάνατοι στη χώρα μας από τον κορονοϊό, καθώς τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα οι θάνατοι στην Ελλάδα να ανέρχονται στους 86 συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, σημειώθηκαν ακόμη 71 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 1.955.


Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 79 άνθρωποι, με τον αριθμό να σημειώνει μείωση, ενώ 19 πήραν εξιτήριο από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. O μέσος όρος ηλικίας των όσων νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω.

Επιπρόσθετα τόνισε πως 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.





Αναφορικά με όσους έχουν νοσήσει είπε ότι το 30% είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21% βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Τέθηκαν επί τάπητος και τα κριτήρια για τα τεστ αντισωμάτων

Ο κ. Τσιόδρας είπε, μάλιστα, ότι σήμερα τέθηκαν επί τάπητος και τα κριτήρια που αφορούν τα τεστ αντισωμάτων. «Θέλουμε να είναι αξιόπιστα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας αναφερόμενος στους θανάτους από κορονοϊό σε όλο τον κόσμο σημείωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 89.975 άνθρωποι ενώ έχουν αναρρώσει περισσότεροι από 340.000.

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τα γάντια στα χέρια

Ο κ. Τσιόδρας στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σωστή χρήση των γαντιών. «Λίγες ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό», υπογράμμισε και συνέχισε: «Αυτά δημιουργούν ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου