Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020

«Κύριε Πολάκη, κατεβάστε το σκίτσο μου...



... γιατί το banάρει το facebook»...

«Παρακαλώ τον κύριο Παύλο Πολάκη να βγάλει ΑΜΕΣΑ από την ανάρτησή του στις 28 Μαρτίου το σκίτσο μου». Αυτό αναφέρει σε κείμενό του στο facebook (αναρτήθηκε το πρωί, προς μεσημέρι, της Τρίτης) ο πολιτικός σκιτσογράφος Αντώνης Νικολόπουλος, γνωστός ως Soloup, ταγκάροντας...
διασυνδέοντας δηλαδή με «ετικέτα», τη σελίδα τού τέως αναπληρωτή υπουργού
Υγείας για να τον ενημερώσει (δεν ξέρουμε αν το έκανε προηγουμένως και με προσωπικό μήνυμα στο ίνμποξ). Ο Παύλος Πολάκης είχε αναρτήσει στη σελίδα του το επιτυχημένο επίκαιρο σκίτσο του Soloup για την 25η Μαρτίου, στο οποίο γιατροί και νοσηλευτές εικονίζονται μαχόμενοι με σύριγγες-όπλα κατά του κορωνοϊού (ο Harddog έγραψε σχετικά εδώ δημοσιεύοντας και το σκίτσο).

Τη σκιτσογραφική σύνθεση του Soloup συνόδευε συνόδευε στη σελίδα τού Παύλου Πολάκη κείμενο προερχόμενο, υποτίθεται, από το πανεπιστήμιο Χόπκιν, το οποίο έδινε εκλαϊκευμένα οδηγίες σε πολίτες για μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. Ένα κείμενο που είχε περίεργη διαδρομή στο Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων και σε έγκυρο ηλεκτρονικό διαδικτυακό μέσον, όπου το είδαμε αναρτημένο για λίγες ώρες, Στη συνέχεια ανεξήγητα κατέβηκε και καταγγέλθηκε ως ψευδές ή «μερικώς ψευδές» γιατί δεν ήταν αναληθείς όλες οι πληροφορίες που έδινε. (Προσωπικά το θεωρήσαμε τότε –χωρίς να γνωρίζουμε τη συνέχεια– ιδιαίτερα ενδιαφέρον, από τα πλέον κατανοητά και με πρακτικές πληροφορίες). Προφανώς, ο τέως αναπληρωτής υπουργός δεν ανάρτησε με «κακή πρόθεση» το επιτυχημένο σκίτσο, αλλά το έκανε για να συνοδεύσει (να εικονογραφήσει) το κείμενο που δημοσιοποίησε στη σελίδα του.

Το τι έγινε από εκεί και πέρα το αναφέρει ο Soloup στη δική του ανάρτηση-έκκληση. «Το facebook βγάζουν ειδοποίηση στην ανάρτησή του για hoax σε όποιον πάει να δει το αμφισβητούμενο επιστημονικό του κείμενο. Ως αποτέλεσμα το σκίτσο να θεωρείται συνοδευτικό της "επιστημονικής" ανάρτησης του κυρίου Πολάκη και να banάρεται απ’ όποιον άλλον θέλει να το αναρτήσει».



Ένα περίεργο κείμενο 

Το κείμενο που παραμένει αναρτημένο στη σελίδα του Παύλου Πολάκη, εμείς το είδαμε πρώτη φορά το βράδυ της προπερασμένης Κυριακής, 29 Μαρτίου, με ώρα δημοσίευσης λίγο μετά τις 10 (αν θυμόμαστε καλά), σε μια από τις έγκυρες ιστοσελίδες. Αργότερα το κείμενο αποσύρθηκε γιατί ήδη είχε καταγγελθεί ως ψευδές ή «μερικώς ψευδές» από τα Ελληνικά Hoaxes. Ήταν μια περίεργη δημοσίευση, με... ταραχώδη πορεία στο Διαδίκτυο, για την οποία θα γράψουμε σύντομα σε επόμενη ανάρτησή μας.


harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου