Κυριακή, Απριλίου 05, 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επιβιώνει μέσα στο ψυγείο;



5 λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε τα πράγματα στο ψυγείο (pics & vid ...

Πριν βάλετε τα τρόφιμα του παντοπωλείου στο ψυγείο σας, αφιερώστε μερικά λεπτά για να τα απολυμάνετε. Αυτή είναι η συμβουλή του δρ Warner Greene, ενός κορυφαίου Αμερικανού βιολόγου και ερευνητή από τα Ινστιτούτα Gladstone στο Σαν Φρανσίσκο.



«Οι κορωνοϊοί είναι από τη φύση τους κολλώδεις ιοί» ανέφερε ο Greene.

Η έρευνα συνεχίζεται για το στέλεχος του κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Μια μελέτη του 2010, της Αμερικανικής Εταιρείας Μικροβιολογίας, διερεύνησε τις επιδράσεις της θερμοκρασίας και της υγρασίας στον κορωνοϊό SARS-CoV-1, έναν ξάδελφο του SARS-CoV-2 που προκαλεί την τρέχουσα πανδημία. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο κορωνοϊός ευημερούσε σε χαμηλή υγρασία και σε θερμοκρασίες κάτω από 4 βαθμούς Κελσίου – το περιβάλλον που υπάρχει μέσα σε ένα τυπικό ψυγείο.

Ο Greene, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τη μελέτη του 2010, αλλά δεν ανήκε σε εκείνη την ερευνητική ομάδα, λέει ότι αυτή η συγκεκριμένη έρευνα είναι ο λόγος για τον οποίο συστήνει σε όλους να απολυμαίνουν τα είδη παντοπωλείου προτού τα βάλουν στο ψυγείο ή στον καταψύκτη.


«Ποτέ δεν θα βάζετε κάτι στο ψυγείο σας αν πρώτα δεν το απολυμάνετε» υπογράμμισε.

Ο Greene λέει ότι υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούν να διαλύσουν τη μεμβράνη του κορωνοϊού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλκοόλ ή σαπούνι και νερό. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα απολυμαντικό κουζίνας -γιατί δεν μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ- ο Greene προτείνει να δημιουργήσετε το δικό σας με αραιωμένη οικιακή χλωρίνη. Συνιστά έναν συνδυασμό 1/3 φλιτζανιού λευκαντικού με ένα γαλόνι νερού. Διαφορετικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σαπούνι σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μουσκεύετε μια πετσέτα στο διάλυμα καθαρισμού και σκουπίζετε.



Χρησιμοποιείτε την υγρή πετσέτα για να σκουπίσετε επιμελώς τις επιφάνειες κάθε δοχείου τροφίμων – τσάντες, κουτιά, μπουκάλια, κουτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου