Τρίτη, Απριλίου 07, 2020

Αγιογραφία Μητσοτάκη...




«Εγώ και η καραντίνα» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος των «Νέων» του Σαββάτου. Ο «Εγώ» ήταν/είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το 24ωρο του πρωθυπουργού στην εποχή του κορωνοϊού». Μας θύμισε κάτι life style περιοδικά της δεκαετίας του 1980, περιοδικά του Πέτρου Κωστόπουλου στα οποία διαβάζαμε για το 24ωρο διαφόρων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που κατέληγαν στα μπουζούκια μέχρι πρωίας...



«Τα Νέα» βέβαια δεν είναι «ΚΛΙΚ» και «Nitro», βρίσκονται σε πιο high level ποιότητα, οπότε δεν λένε «Τι γκόμενος είσαι εσύ!», αλλά εστιάζουν σε άλλου είδους λεπτομέρειες για τον πρωθυπουργό. Τι μάθαμε λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο;

1 Δεν έχει πλέον Σάββατα και Κυριακές, μόνο «μία καθημερινή ρουτίνα που περιστρέφεται γύρω από την προσήλωση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού».
2 Σύμφωνα, μάλιστα, με έναν παρατηρητή (παρατηρητής;), ο πρωθυπουργός πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά ότι «είναι ταυτόχρονα σπρίντερ και δρομέας αντοχής».
3 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, «χτυπάει κάποια στιγμή το χέρι στο τραπέζι». Πότε; Οταν πρέπει να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας.
4 Ο πρωθυπουργός «ενημερωνόταν τακτικά με newsletters για τις αφίξεις στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» και την «κίνηση στο Μετρό». Ηταν ίχνη αυτά, γράφει η εφημερίδα, που υποδείκνυαν «το καλιμπράρισμα των μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες». Καλιμπράρισμα, ναι...
5 Για τους εξωτερικούς παρατηρητές (πάλι οι παρατηρητές) είναι σημαντική η εικόνα του πολιτικού «που χρησιμοποιεί το γραφείο του ως στρατηγείο, με το άσπρο πουκάμισο να έχει εξελιχθεί σε φόρμα εργασίας».
6 Είναι άνθρωπος α) με αυτοέλεγχο, β) γνωρίζει τη μεγάλη εικόνα, αλλά, γ) επιλέγει να οργανώνει τον χρόνο του μόλις σε βάθος 48ωρου. Γιατί; «Σπάει τα προβλήματα σε μικρότερα» κατά την έκφραση συνομιλητή του.
7 Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει τα περισσότερα δεδομένα, καθημερινά, «πίσω από το γραφείο του και μπροστά από τον πίνακα του Κωνσταντίνου Παρθένη με την Παναγία και τον Χριστό».
8 Εν τω μεταξύ, «προσφεύγει ο ίδιος στις πηγές ενημέρωσης για να διαμορφώσει εικόνα». Γιατί; Επειδή επιδεικνύει πάγια καχυποψία «προς τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία».
9 Τι άλλο κάνει κατά τη διάρκεια του 24ωρου στο Μαξίμου; Πληροφορείται «για τα νεότερα τεστ φαρμάκων» (!) και συζητάει «μέσω skype με Ευρωπαίους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές».
10 Και το βράδυ; Το βράδυ γυρίζει σπίτι του, «όπου αυτή την περίοδο βρίσκεται συγκεντρωμένη η οικογένειά του». Ιδού τι λέει ο ίδιος, ανθρώπινα: «Σε προσωπικό επίπεδο, το μόνο καλό αυτής της κατάστασης είναι ότι καθόμαστε κάθε βράδυ μαζί όλη η οικογένεια, Εγώ η Μαρέβα και τα τρία παιδιά μας. Είχαμε καιρό να περάσουμε μαζί τόσο χρόνο». Αυτό, σύμφωνα με «Τα Νέα», είναι η ελληνική εκδοχή τού «a little bit of alone time», φράση που χρησιμοποιούν οι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου για να σπάσουν τη ρουτίνα του προέδρου τους.

Ελιωσα...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου