Κυριακή, Απριλίου 05, 2020

Κεραμέως: Δεδομένη η περικοπή της σχολικής ύλης – Τι είπε για τις πανελλήνιες





Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους


Όσο το δυνατόν πιο κοντά στην μέχρι πρότινος προκαθορισμένη περίοδο, θα επιδιώξει το υπουργείο Παιδείας να γίνουν οι πανελλήνιες του 2020. Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως γίνονται προσπάθειες να διεξαχθούν τον Ιούνιο ή το αργότερο αρχές Ιουλίου.

Μιλώντας στο OPEN, η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε απευκταίο το σενάριο, που προβλέπει Πανελλήνιες τον Σεπτέμβριο, λόγω του κορονοϊού. «Αυτό θα συμβεί μόνο αν μας πει ο κ. Τσιόδρας, ότι δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός στις τάξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η περικοπή της σχολικής ύλης και πως το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για να την ανακοινώσει το συντομότερο δυνατό. «Θα ανακοινώσουμε την ύλη μόλις έχουμε πληρέστερα δεδομένα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία» δήλωσε.

Όσο για την ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, η κα. Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης και του «λουκέτου» και του σχολικού έτους στη συνέχεια, αλλά ανέφερε πως «τα δεδομένα που μας δίνει ο κ. Τσιόδρας, δεν μας δείχνουν ότι δεν θα ξανανοίξουν φέτος, απλά περιμένουμε το πράσινο φως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου