Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020

Νέο κρούσμα "αντάρτικου" - Ο Γιώργος Κιμούλης αμφισβητεί την πανδημία: Η ...φιλοσοφική ανάρτηση





Μας προτρέπει και στην αντιμετώπιση της ...ενδοβολής.


"Η "πανδημία” ως εργαλείο περίσπασης, στοχεύει στη φυσικοποίηση της κρίσης". Με αυτή τη λιτή πρόταση και ανάρτηση παίρνει θέση για την κρίση που έχει προκύψει από τους περιορισμούς και την καραντίνα, ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης.


Προφανώς εννοεί την κρίση που πλήττει και τον κλάδο του, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τα θέατρα και τους χώρους πολιτισμού κλειστούς "επ’ αόριστον".


"Την ώρα της κρίσης δεν προσέχουμε όσο πρέπει το παιχνίδι της εξουσίας", γράφει σε άλλη ανάρτησή του "τσιτάροντας" Ναόμι Κλάιν από μια συνέντευξή της στην οποία εξηγούσε πως "Ο Κορονοϊός είναι η τέλεια καταστροφή για τον καταστροφικό καπιταλισμό".

Μια άλλη ανάρτηση για την κατάσταση που επικρατεί

…στον αποκλεισμό μας (γιατί τώρα έτσι οφείλουμε να κάνουμε - το αντίθετο αυτή τη στιγμή θα ήταν εγκληματικό!), τουλάχιστον ας μη σταματήσουμε να σκεφτόμαστε... γιατί αν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε, θα συνηθίζουμε π λ έ ο ν τα Πάντα και το επόμενο βήμα θα είναι η εδραίωση (η διαμόρφωση έχει ήδη αρχίσει εδώ και καιρό) του νέου ανθρωπολογικού τύπου: ο συνηθίζων τα πάντα... είμαστε δύο βήματα απ' την ολοκλήρωση του... homo habitus... γράφει ενώ σε άλλη ανάρτηση επισημαίνει ότι οι προσλήψεις των γιατρών ΔΕΝ έγιναν ταυτόχρονα με την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Μάλιστα σε απάντηση σε σχόλιο συναδέλφου του εξηγεί και την έννοια της ενδοβολής γράφοντας: "Η έννοια της ΕΝΔΟΒΟΛΗΣ. Μηχανισμός άμυνας κι αυτή. Ενδοβολή έχουμε όταν ένα εξωγενές φαινόμενο παρερμηνεύεται από το άτομο ως φαινόμενο με ενδογενή προέλευση".

Και μπορεί ο αγαπητός -όπως προαναφέραμε- ηθοποιός να βάζει εισαγωγικά στην πανδημία, αλλά αρκεί να δει τα στοιχεία -τα επίσημα-, για να καταλάβει πως οι 859.768 υποθέσεις κρουσμάτων επιβεβαιώνουν την έννοια δίπλα στους χιλιάδες νεκρούς.

Σε άλλα νέα ο Γιώργος Κιμούλης συμμετείχε πρόσφατα στην "Όμορφη Πόλη" του Μίκη Θεοδωράκη στο πλευρό του Κώστα Καζάκου σε σειρά παραστάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Η ανάρτηση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου