Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020

Η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα: Μόσχευμα από την Κρήτη στον νεαρό Κουζέι από την Τουρκία





Από τα Χανιά στα Άδανα ένα... χέρι βοηθείας εν μέσω του κορονοϊού - Μια συγκινητική ιστορία που ξεκίνησε με όσα αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσιόδρας


Πριν από λίγες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ευχαριστήσει δημοσίως δύο ανθρώπους που εν μέσω πανδημίας προχώρησαν σε δωρεά μυελού των οστών. Και όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η αλληλεγγύη των λαών δεν έχει σύνορα, καθώς το ένα....μόσχευμα θα πάει στην Τουρκία και σε νοσοκομείο στα Άδανα, όπου το χρειάζεται ένας νεαρός με το όνομα Κουζέι.



Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για τον Σάββα από την Βόρεια Ελλάδα και τον μικρό Ανδρέα από την Κρήτη, που δώρισαν, εν μέσω πανδημίας, μυελό των οστών, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ο τουρκικός Τύπος και πιο συγκεκριμένα η «Hurriyet» έψαξε το θέμα και αποκάλυψε πως το μόσχευμα από τον μικρό Ανδρέα και τα Χανιά θα πάει στην Τουρκία.



Με παραλήπτη τον Κουζέι, ο οποίος στις 22 ή 24 Απριλίου θα κάνει μεταμόσχευση. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία αλληλεγγύης, με την τουρκική εφημερίδα να σημειώνει: «Όμορφοι άνθρωποι στις δυο ακτές. Από την Κρήτη στα Άδανα ένα χέρι βοηθείας».



«Την ώρα που η Ελλάδα και η Τουρκία, όπως και πολλές χώρες δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό, κάποιοι άνθρωποι δείχνουν την ανθρωπιάς τους», υπογράμμισε η «Hurriyet», αναφέροντας και όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για την αλληλεγγύη των λαών… Μιλώντας για μέγιστη ενέργεια ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο συνάνθωποί μας προέβησαν σ’ αυτή την ενέργεια παρακινημένοι από τα λόγια του Σωτήρη Τσιόδρα, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε επισημαίνοντας ότι αυτή η δωρεά αποδίδεται στη δική τους ευαισθησία που υπερνίκησε το φόβο των ημερών. Η δωρεά του ενός προορίζεται, λοιπόν, για νεαρό άνδρα στην Τουρκία, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Και όπως αποκαλύφθηκε ήταν αυτή του Ανδρέα από τα Χανιά, με παραλήπτη τον Κουζέι από τα Άδανα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου