Κυριακή, Απριλίου 05, 2020

Σκόνη και νοτιάδες σαρώνουν την Κρήτη...





Ζημιές σε θερμοκήπια...
Σε κλοιό αφρικανικής σκόνης βρίσκεται από το πρωϊ του Σαββάτου ολόκληρη η Κρήτη λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πλήττουν το νησί. Ζημιές προκλήθηκαν σε θερμοκήπια στην Ιεράπετρα, ενώ...
για σημερα, Κυριακή προβλέπονται βροχοπτώσεις και εξασθένιση των ανέμων.

Η παρουσία της σκόνης ήταν ιδιαίτερη αισθητή σε όλη την Κρήτη δημιουργώντας ακόμα έναν λόγο, πλην του κορονοϊού, για να μείνουν στο σπίτι οι πολίτες, ειδικά εκείνοι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.


Στην Ιεράπτερα σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε θερμοκήπια στις περιοχές Παχιά Άμμος και Επισκοπή ενώ έχουν υποστεί ζημιές και αρκετές ελαιοκαλλιέργειες.


Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν καλώντας τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.




Συγκεκριμένα για σημερα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Τέλος γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου