Τετάρτη, Απριλίου 01, 2020

Κορονοϊός: Μόνο ένα θετικό κρούσμα μεταξύ των φοιτητών που ήρθαν από Κωνσταντινούπολη – Οι περισσότεροι επιστρέφουν σπίτι





Άλλοι 77 έφτασαν τις δύο προηγούμενες ημέρες από Τουρκία


Ένα μόνο άτομο βρέθηκε ότι είναι θετικό στον κορονοϊό ανάμεσα στους 117 πολίτες (οι περισσότεροι φοιτητές) που τις προηγούμενες μέρες επαναπατρίστηκαν από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων.

Η θετική αυτή εξέλιξη άνοιξε το δρόμο να αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία στα οποία παρέμειναν προσωρινά σε καραντίνα, οι περισσότεροι από όσους είχαν έρθει στην Ελλάδα το χρονικό διάστημα από 27 έως και 29 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, ειδικό κλιμάκιο έλαβε δείγματα από συνολικά 177 πολίτες που επέστρεψαν από την Τουρκία. Από αυτούς, μετά τις θετικές εξελίξεις οι 150 επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα στα σπίτια τους, όπου όμως θα παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ασέβεια Μπαλαούρα με χαμογελαστή φωτογραφία δίπλα στον ετοιμοθάνατο Γλέζο – Ζήτησε συγγνώμη
Η μετατροπή του μηδέν σε σούπερμαν
Ο Άδωνις κατέθεσε τον μισό μισθό του και «αυτονοήτως» μας δείχνει την απόδειξη…
Απέραντη θλίψη στην κηδεία του Μανώλη Γλέζου – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο
Μαριάννα Πουλμέντη από «MasterChef 4»: Η Κατερίνα λέει ανακρίβειες
Ο Καραμανλής μένει σπίτι – Με ποια ατάκα γέλασε με την καρδιά του

Οι 27 παραμένουν σε ξενοδοχείο

Από τους υπόλοιπους 27, ένας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, εννέα θα επανεξεταστούν, ενώ οι υπόλοιποι 17 παραμένουν στα ξενοδοχεία είτε επειδή είναι κάτοικοι του Εχίνου και δεν μπορούν να μεταβούν εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, είτε επειδή οι ίδιοι θέλησαν να ολοκληρώσουν στο ξενοδοχείο το διάστημα του κατ’ οίκον περιορισμού τους.

Επέστρεψαν και άλλοι 77 πολίτες από Τουρκία

Επίσης, το χρονικό διάστημα 30 και 31 Μαρτίου 2020 επέστρεψαν από την Τουρκία σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιπλέον 77 πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, οι οποίοι συνεχίζουν να παραμένουν στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Έτσι, σύμφωνα με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο συνολικός αριθμός πολιτών που παραμένουν σήμερα στα ξενοδοχεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής ανέρχεται σε 104 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου