Πέμπτη, Απριλίου 09, 2020

Αυτό είναι το sms που διαψεύδει η ΝΔ για την επανεκκίνηση της χώρας





Την περασμένη Δευτέρα η χώρα συμπλήρωσε δύο εβδομάδες από τη μέρα που επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και διανύει ήδη την τρίτη. Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ερώτημα που κανείς για την ώρα δεν μπορεί ν’ απαντήσει.

Ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση σχετικά με τη χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάτι το οποίο θ’ αποτελέσει άλλωστε και το πρώτο βήμα για την επιστροφή στις μέρες που ξέραμε.

Αυτό τουλάχιστον επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.

Τις τελευταίες ώρες διακινείται ένα sms, το οποίο έφτασε και στα χέρια μας και αναφέρει τις ημερομηνίες χαλάρωσης των μέτρων. Σύμφωνα με αυτό, ημερομηνία ορόσημο είναι η 27η Απριλίου, μέρα δηλαδή που λήγει η παράταση των μέτρων, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλια και μέρα με την οποία συμπληρώνονται 5 εβδομάδες από την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε αυτό εκτός από την άρση των μέτρων για την κυκλοφορία των πολιτών περιλαμβάνει ημερομηνίες για την απελευθέρωση λειτουργίας των επιχειρήσεων, την (ελεγχόμενη) πρόσβαση σε καταστήματα, την επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς επίσης και τι πρόκειται να γίνει με τις αθλητικές διοργανώσεις, τις συναυλίες, τις κατασκηνώσεις και τους ελέγχους.

Αναλυτικά:
«27 Απριλίου άρση των ρυθμίσεων κυκλοφορίας.
27 Απριλίου με 4 Μάη έναρξη προετοιμασίας καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, εμπορικών καταστημάτων.
4 Μάη με 11 Μάη πλήρης απελευθέρωση επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελμάτων
11 Μάη επαναφορά δακτυλίου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Μέχρι 15 Ιούνη, ελεγχόμενη πρόσβαση σε καταστήματα ανάλογα με τμ για την αποφυγή συνωστισμού.
Εκπαιδευτικά ιδρύματα θα λειτουργήσουν από Ιούνιο έως τέλη Ιουλίου με συμπυκνωμένα ωράρια και Σάββατο.
Πρωταθλήματα και διοργανώσεις αθλητικές ακυρώνονται μέχρι Αύγουστο.
Εκδηλώσεις πάνω από 50 άτομα μετά από 15/6.
Συναυλίες και εκδηλώσεις προγραμματισμένες για καλοκαίρι ακυρώνονται
Κατασκηνώσεις υπό συζήτηση.
Έλεγχος όλων των επιβατών αεροπλάνων και πλοίων με θερμομέτρηση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Πιλοτικοί έλεγχοι σε ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα μέχρι 30 Σεπτεμβρίου».

Το εν λόγω κείμενο το οποίο διακινήθηκε τόσο με sms, όσο και με email, διαψεύστηκε από το Παρατηρητήριο του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρόκειται περί ενός υποτιθέμενου αναλυτικού σχεδίου άρσης μέτρων προστασίας με διάφορες ημερομηνίες το οποίο δήθεν δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ παράλληλα διακινήθηκε και μέσω sms νωρίτερα. Το συγκεκριμένο fake news διαψεύστηκε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά στην σημερινή ενημέρωσή του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν τελικά θα επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο ή όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου