Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Θεοχάρης: Από 1η Ιουλίου τα voucher – Γιατροί σε καταλύματα άνω των 50 κλινών




Τι θα γίνει με τα χρήματα που έδωσαν γονείς για σχολικές εκδρομές


Για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την θωράκιση των νησιών σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε λανθασμένα τα σενάρια περί άσπρων και μαύρων λιστών με χώρες, τονίζοντας ότι, οι συζητήσεις με τους ειδικούς είναι ακόμα ανοιχτές. «Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασίστηκε τίποτε ακόμα», ξεκαθάρισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τρία «κλειδιά» που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη φετινή τουριστική σεζόν εν μέσω πανδημίας:

– Από τις 15 Ιουνίου θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα
– Τα πρωτόκολλα θα προστατεύουν τους τουρίστες
– Ενισχύονται οι δομές υγείας για καλύτερη διαχείριση τυχόν περιστατικών

Γιατροί στα καταλύματα άνω των 50 κλινών

Σε κάθε κατάλυμα άνω των 50 κλινών θα υπάρχει γιατρός, είπε ο κ. Θεοχάρης, εξηγώντας πως όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο-κλήσης.

Στην περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κορονοϊό, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες. Στη συνέχεια, αν βγει θετικός θα απομονώνεται σε άλλο δωμάτιο και το δωμάτιο που έμενε θα απολυμαίνεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση για την ξενοδοχειακή μονάδα.


«Ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες»

Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες» και πρόσθεσε πως σκοπός είναι η ενίσχυση των πιο αδύναμων νησιών με τεστ, νοσοκομειακό προσωπικό και πρωτόκολλο γρήγορης μεταφοράς τυχόν περιστατικού.

«Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα ανταπόκρισης περιστατικών», υπογράμμισε, αναφερόμενος τόσο στη συνεργασία που υπάρχει με το υπουργείο Υγείας, όσο και το σχεδιασμό σε επιχειρησιακό κομμάτι που περιλαμβάνει το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό.

Voucher και σχολικές εκδρομές

Τέλος, σημείωσε πως στόχος του υπουργείου είναι να ξεκινήσει από 1η Ιουλίου το πρόγραμμα voucher για τον εσωτερικό τουρισμό. Αναφέρθηκε μάλιστα και στις σχολικές εκδρομές όπου γονείς και μαθητές έχουν πληρώσει προκαταβολικά, λέγοντας ότι είναι σε διαβούλευση με τον κλάδο για να λυθεί το ζήτημα, αλλιώς θα επέμβει ο ίδιος νομοθετικά.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου