Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Έως 12% η ύφεση στην Ευρωζώνη...





Νέο «καμπανάκι» Λαγκάρντ...

Η οικονομία της ευρωζώνης είναι πιθανόν να συρρικνωθεί κατά 8% έως 12% φέτος καθώς πασχίζει να ξεπεράσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

Η...
ΕΚΤ είχε πει προηγουμένως ότι η οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί κατά 5% έως 12%, αλλά η Λαγκάρντ, σε διάλογο με νέους, δήλωσε ότι το «ήπιο» σενάριο είναι ήδη ξεπερασμένο και το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι μεταξύ του «μέτριου» και του «σοβαρού» σεναρίου.

Χθες, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καταρτίζει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την υλοποίηση του προγράμματός της αγοράς ομολόγων, ύψους πολλών τρισ. ευρώ, χωρίς τη γερμανική κεντρική τράπεζα (Μπούντεσμπανκ) στην περίπτωση που το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο εξανάγκαζε την τράπεζα με το μεγαλύτερο μερίδιο στο πρόγραμμα να μη συμμετέχει σε αυτό.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Financial Times, το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ίζαμπελ Σνάμπελ δήλωσε ότι η απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας δεν θα επηρεάσει άμεσα την ΕΚΤ και δεν θα οδηγήσει στην έξοδο της Μπούντεσμπανκ από το πρόγραμμα αγορών ομολόγων. Η Σνάμπελ τόνισε, επίσης, ότι η ΕΚΤ είναι διατεθειμένη να διευρύνει τη χρήση των μέσων πολιτικής της, εάν κρίνει ότι χρειάζεται επιπλέον στήριξη.



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου