Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020

Πόρισμα «φωτιά»: Τουλάχιστον 41 νεκροί από τον κορονοϊό εξαιτίας του Λίβερπουλ – Ατλέτικο





Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το πόρισμα που στηρίχθηκε σε στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έδειξε πως τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, ο οποίος μεταδόθηκε από το συγκεκριμένο συμβάν - Οι θάνατοι αυτοί επήλθαν 25 με 35 ημέρες μετά το παιχνίδι...


Οι κυριακάτικοι «Times» δημοσιεύουν ένα πόρισμα που από ότι φαίνεται επιβεβαιώνει πως η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν υγειονομική «βόμβα» για την εξάπλωση του κορονοϊού…

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, ρεβάνς στο «Άνφιλντ» για τη φάση των «16» του Champions League, ήταν ο τελευταίος σημαντικός αγώνας που έγινε στην Αγγλία πριν από την έξαρση της πανδημίας και το lockdown.
Η αναμέτρηση, που έδωσε στους Ισπανούς την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, διεξήχθη στις 11 Μαρτίου μπροστά σε 52.000 οπαδούς εκ των οποίων οι 3.000 ήταν φίλαθλοι των «ροχιμπλάνκος» που είχαν ταξιδέψει από τη Μαδρίτη, μια πόλη που είχε παγκοσμίως από τα περισσότερα κρούσματα.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το πόρισμα που στηρίχθηκε σε στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας έδειξε πως τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορoνοϊό, ο οποίος μεταδόθηκε από το συγκεκριμένο συμβάν. Οι θάνατοι αυτοί επήλθαν 25 με 35 ημέρες μετά το παιχνίδι.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο δήμαρχος του Λίβερπουλ ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με το κατά πόσο η διεξαγωγή του αγώνα μπορεί να συνέβαλε άμεσα στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη.
«Εάν άνθρωποι προσβλήθηκαν από κορονοϊό λόγω ενός αθλητικού γεγονότος που δεν έπρεπε να διεξαχθεί, αυτό είναι σκανδαλώδες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο αλλά και στο ιατρικό προσωπικό, τους συγγενείς και τους φίλους τους», δήλωσε στο «BBC Sport» ο Ρόδεραμ.
«Στο Λίβερπουλ η καμπύλη μόλυνσης ήταν αρκετά υψηλή. Αυτό πρέπει να διερευνηθεί για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα κρούσματα οφείλονται άμεσα σε επαφή με τους φίλους της Ατλέτικο. Υπήρχαν “καυτές” πόλεις και η Μαδρίτη ήταν σίγουρα μία από αυτές. Δεν επιτρεπόταν να συγκεντρωθούν στη χώρα τους, ωστόσο τους δόθηκε το ΟΚ να ταξιδέψουν στην Αγγλία. Επομένως, ναι, χρειάζεται να γίνει έρευνα και σίγουρα χρειάζεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της που άργησε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση έλαβε μέτρα απομόνωσης δέκα ημέρες αργότερα… Σύμφωνα με τον Ρόδεραμ ήταν αργά.
Σημειώνεται ότι και το παιχνίδι της Αταλάντα με τη Βαλένθια για την ίδια διοργάνωση, που έγινε στο Μιλάνο, σύμφωνα με τους ιατρούς, «σκότωσε» το Μπέργκαμο με «θύμα» και την Ισπανία. Ο ιταλός ανοσολόγος Φραντσέσκο Λε Φόκε εξήγησε πώς αυτό το παιχνίδι για το Champions League αποτελεί το «σημείο μηδέν» για την εξάπλωση του ιού στη συγκεκριμένη περιοχή της Ιταλίας, αλλά και στις «νυχτερίδες»…
Πηγή: sdna.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου