Τρίτη, Μαΐου 26, 2020

Αύξηση 52% στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας από νέους...





...στην Πορτογαλία...

Οι νέοι ήταν αυτοί που επλήγησαν περισσότερο από τις άλλες ηλικιακές ομάδες εργαζομένων στην Πορτογαλία εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Απόδειξη, το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων που αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 52% τον Απρίλιο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.


Πρόκειται για...
πολύ μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών της Πορτογαλίας. Η Πορτογαλία καταγράφει 30.788 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.330 θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Στη χώρα της Ιβηρικής, συνολικά, σχεδόν 200.000 άνθρωποι έλαβαν επίδομα ανεργίας τον Απρίλιο, άνοδος 17% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και σχεδόν 14% σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας. Επιπλέον, καταγράφηκε αύξηση σχεδόν 33% στις ηλικίες 25-34 και 20,4% στις ηλικίες 35-44.


Την περασμένη εβδομάδα, τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας έδειξαν πως 48.500 άνθρωποι στην Πορτογαλία εντάχθηκαν ως νέοι άνεργοι στους σχετικούς καταλόγους τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα το σύνολο των ανέργων να ανέρχεται σε περίπου 392.000.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας -και πρόεδρος του Eurogroup- Μάριο Σεντένο, δήλωσε πως το ποσοστό ανεργίας θα μπορούσε να φτάσει το 10% έως το τέλος του έτους, σε σύγκριση με 6,7% στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου