Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Γιατί είναι χρήσιμος ο Ντερμπεντέρης...





Ο Πρετεντέρης, ως πολιτικό ον, έχει το σπάνιο «προνόμιο» να είναι...

καθολικά αντιπαθής. Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να τον εκτιμά, έστω και ελάχιστα. Οι περισσότεροι μάλιστα τον σιχαίνονται. Ακόμη και στο δικό του πολιτικό στρατόπεδο δεν έχει φίλους, απλώς τον ανέχονται προκειμένου να πλήξουν τους αντιπάλους τους.

Γιατί είναι πολύ χρήσιμος κάποιος που δεν έχει όρια και αναστολές, που θα ορμήσει στον εχθρό χωρίς να φοβάται να στραπατσαριστεί, δίχως να υπολογίζει την αξιοπρέπεια του. Τέτοια άλλωστε δεν έχει.

Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την αντιπάθεια που προκαλεί και όχι μόνο δεν ενοχλείται, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να την ενισχύσει. Λες και έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να γίνεται καθημερινά όλο και πιο χυδαίος. Και τα καταφέρνει.

Ξέρει ότι ο μόνος τρόπος για να παραμένει στην επικαιρότητα είναι να μετατρέψει τον εαυτό του σε κάποιον που όλοι λατρεύουν να απεχθάνονται. Σε μια γκροτέσκα κακοφωνία που εκβιάζει την προσοχή προκαλώντας διαρκώς το αίσθημα της αποστροφής.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις με τέτοιους ανθρώπους είναι να ανοίξεις αντιπαράθεση μαζί τους. Γιατί, όπως εξηγούσε ο Μπέρναρντ Σω, δεν πρέπει να μαλώνεις με ένα γουρούνι, θα βουτηχτείς στις λάσπες. Και στο γουρούνι αρέσει να κυλιέται στις λάσπες.

Δημητρης Τσιρκας (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου