Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020

Ερντογάν: Ρατσιστικός και φασιστικός ο φόνος του Τζορτζ Φλόιντ






Με σειρά tweets (μάλλον όχι τυχαία) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον άδικο θάνατο του 46χρονου άνδρα που έχει βάλει «φωτιά» στις ΗΠΑ και να εμφανιστεί ως… προστάτης των απανταχού αδικημένων!



Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αναρτήσεις στα αγγλικά (!), χαρακτήρισε ρατσιστικό και φασιστικό το φόνο του μαύρου άνδρα από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη, κάνει μαθήματα κατά του ρατσισμού και προειδοποιεί ότι θα παρακολουθεί (!) την υπόθεση.


«Η ρατσιστική και φασιστική προσέγγιση που οδήγησε στο θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στην αμερικανική πολή της Μινεάπολις ως αποτέλεσμα βασανισμού, δεν προκαλεί μόνο βαθιά θλίψη σε όλους μας, αλλά έχει γίνει επίσης μια από τις πιο οδυνηρές εκδηλώσεις της άδικης τάξης, στην οποία αντιστεκόμαστε, σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Ερντογάν στο πρώτο tweet του.
«Ως μέλος του Ισλαμικού πολιτισμού, ο οποίος μας διδάσκει να αγαπάμε τον άνθρωπο εξαιτίας του Δημιουργού, καταδικάζω αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά. Η Τουρκία είναι πάντα αντίθετη όλων των επιθέσεων που έχουν στόχο την ανθρωπότητα, όπου κι αν είναι, με όποιο πρόσχημα ή με όποια μορφή κι αν γίνονται», συνέχισε ο Ερντογάν.
Και πρόσθεσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να μάχεται για να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων! «Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων χωρίς διακρίσεις βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκεία, τη γλώσσα ή την πίστη ευθυγραμμιζόμενοι με τις αρχές του Προφήτη. “Ένας λευκός δεν είναι ανώτερος από έναν μαύρο ούτε ένας μαύρος είναι ανώτερος από έναν λευκό”».
«Πιστεύω ότι οι υπαίτιοι αυτής της απάνθρωπης πράξης θα έχουν την ποινή που τους αξίζει. Θα παρακολουθούμε το θέμα. Θυμάμαι με σεβασμό τον Τζορτζ Φλόιντ και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους του», κατέληξε ο Ερντογάν.
Ο άτυχος Τζορτζ Φλόιντ δολοφονήθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν συνελήφθη γιατί φέρεται να προσπάθησε να πληρώσει με ένα πλαστό 20δόλαρο και ένας λευκός αστυνομικός τον πάτησε με το γόνατό του στο λαιμό μέχρι που τον σκότωσε.
«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», έλεγε συνεχώς ο Φλόιντ αλλά ο λευκός αστυνομικός όχι μόνο δεν ακούει τις εκκλήσεις του αλλά δεν ενδιαφέρεται ούτε για τους πολίτες που τον τραβούσαν βίντεο και τον παρακαλούσαν να αφήσει τον 46χρονο να πάρει ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου