Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Διπλωματικός πόλεμος: Οργισμένη ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας κατά του Τζέφρι Πάιατ






Με αφορμή τις δηλώσεις του για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας

Ανακοίνωση σε πολύ αυστηρό ύφος από τη ρωσική πρεσβεία κατά του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Με μια «σκληρή» ανακοίνωση απάντησε η ρωσική πρεσβεία στις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Ο Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο MEGA για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστήριξε ότι «Αν θα υπήρχε οποιαδήποτε κλιμάκωση, οι μόνοι που θα επωφελούντο από αυτή, θα ήταν οι αντίπαλοί μας. Ο νικητής θα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι αυτοί που αντιτίθενται την ευρωατλαντική κοινότητα με τις αξίες και τις αρχές από αυτή και οι θεσμοί της αντιπροσωπεύει».

Εντονη ήταν η αντίδραση των Ρώσω, σε πολύ αυστηρό ύφος, καθώς η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας αναφέρει: «Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι απαράδεκτο ένας ξένος διπλωμάτης να επιτρέπει στον εαυτό του κάτι τέτοιο. Προφανώς, ο πρέσβης απέκτησε αυτό το ανάρμοστο ύφος κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουκρανία.

Είναι ευρέως γνωστή η χρόνια ανικανότητα των ΗΠΑ να λύσουν τις ενδονατοϊκές διαφορές, τις οποίες η Μόσχα δεν έχει πρόθεση να εργαλειοποιεί. Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν και παραμένει ο παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου