Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Κλειστές πόρτες και χημικά...




...για τους εργαζόμενους επισιτισμού - τουρισμού στο υπ. Εργασίας (ΒΙΝΤΕΟ)...

Ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Βρούτση, αλλά βρήκαν μπροστά τους κλειστές πόρτες και ΜΑΤ, που τους ψέκασαν με χημικά.
Οι...
εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού χτυπούσαν τα κατεβασμένα ρολά ζητώντας συνάντηση έστω με κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα αφού ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν έχει δεχτεί να συναντήσει κανέναν από τους εκπροσώπους των σωματείων τους.




Πριν κατευθυνθούν στο υπουργείο Εργασίας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τη στήριξη του κλάδου, τα οποία χαρακτηρίζουν στην ουσία ανύπαρκτα. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), Γιώργος Χότζογλου, μιλώντας στο tvxs.gr, σημείωσε ότι στις εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό μέτρο για τους εργαζόμενους του κλάδου, έκανε λόγο για «κυριολεκτικά αντεργατικά μέτρα» ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «επιβάλει καραντίνα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι ξεπερνούν τις 400.000, ζητούν: Να μην εφαρμοστούν τα κυβερνητικά μέτρα, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό βάσει των συλλογικών συμβάσεων, την επαναπρόσληψη όλων των εποχικών, επίδομα για όλους τους ανέργους του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για ολόκληρο το διάστημα της ανεργίας, αναστολή πληρωμών ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, φόρων και τραπεζικών δόσεων, καθώς και μηδενικά δημοτικά τέλη.





Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στηρίζοντας τα αιτήματα των εργαζομένων. «Είμαστε εδώ στο πλευρό όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού και των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων, μικρών επιχειρηματιών, των οικογενειακών επιχειρήσεων για να διασφαλιστεί το εισόδημα σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Την σκυτάλη των αντιδράσεων, αναμένεται να  πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο, με συλλαλητήριο στις 10 Ιουνίου μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου