Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από τη βαρβαρότητά της





Τι λέει νέα ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας - «Αντί της πολιτικής του διαλόγου, η Ελλάδα προτιμάει την ένταση, την παραπλάνηση του κοινού και τη χειραγώγηση»


Η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί ψηλά το κλίμα έντασης με την Ελλάδα, καθώς... το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας εξέδωσε νέα ανακοίνωση, με πολύ «βαριές» εκφράσεις.

Η Άγκυρα στρέφεται εναντίον της Ελλάδας και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, εν μέσω της «αναθέρμανσης» του κλίματος στην περιοχή του Έβρου, με τη χώρα μας να ενισχύει τις δυνάμεις στην περιοχή.

«Αντί της πολιτικής του διαλόγου, η Ελλάδα προτιμάει την ένταση, την παραπλάνηση του κοινού και τη χειραγώγηση» κατήγγειλε, μεταξύ άλλων, η Τουρκία.

Ειδική μνεία έκανε και στα όσα λαμβάνουν χώρα στον Έβρο, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των αιτούντων άσυλο.

«Το ελληνικό κράτος πρώτα απ’ όλα πρέπει να απαλλαγεί από τη “βαρβαρότητά” του. Πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην βασανίζουν, να μην κακομεταχειρίζονται και να μην επαναπροωθούν», έσπευσε να προσθέσει, σε αυστηρό ύφος.

Και κατέληξε: «Όσοι ισχυρίζονται ότι είναι το “λίκνο του πολιτισμού”, πρέπει να μάθουν να σέβονται και εκείνους που δεν έχουν τη δική τους γλώσσα και θρησκεία».



Την Τετάρτη (27/05) υπήρξε, πάντως, παρέμβαση των ΗΠΑ για τον Έβρο με «χαστούκι» στην Άγκυρα, καθώς τονίστηκε: «Να σταματήσει η Τουρκία τις προκλήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο είχε προηγηθεί η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί πιθανής επιστροφής των μεταναστών στον Έβρο: «Λόγω της πανδημίας, η κίνηση των μεταναστών έχει επιβραδυνθεί. Αλλά θα θέλουν να φύγουν από την Τουρκία μετά το τέλος της επιδημίας και δεν το λέω αυτό ως απειλή».

Λίγο αργότερα, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε φτάσει στο σημείο να… δηλώσει ότι αποτελούν «πρόκληση και προβοκάτσια οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου