Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Πόση “κανονικότητα” να αντέξει ο Μητσοτάκης; Απείλησαν με προσαγωγές τους “Άγρυπνους Πολίτες” που διαμαρτύρονταν έξω από το ΥΜΑΘ γιατί “χαλούσαν” την επίσκεψη του Πρωθυπουργού





Μετά από 9 ολονύχτιες διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιήσει πολίτες στη Θεσσαλονίκη απέναντι στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη, η ομάδα “Άγρυπνοι Πολίτες” κατήγγειλε ότι βρέθηκε αντιμέτωπη με την απειλή προσαγωγών αν δεν απομακρυνθεί από την είσοδο ....του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με το Δήμαρχο K.Ζέρβα και ενώ διαμαρτύρονταν οι απολυμένοι της καθαριότητας του δήμου, ακούστηκε ο πρωθυπουργός να σχολιάζει χαμογελαστός “μες στην κανονικότητα…
Διαβάστε επίσης: Αστυνομικοί ζήτησαν από ομάδα που διαμαρτύρεται ειρηνικά έξω από τη Βουλή να αποχωρήσει γιατί “ειδικά σήμερα θα θέλαμε να μην βρίσκεστε εδώ”

Συγκεκριμένα, χθες οι Άγρυπνοι Πολίτες Θεσσαλονίκης βρισκόντουσαν στην είσοδο του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ωστόσο με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, οι αστυνομικές δυνάμεις απαίτησαν να απομακρυνθούν από τον χώρο.

Αναλυτικά η ανάρτησή τους:

“Νέα από Θεσσαλονίκη!
ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΩΘΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ!

Μετά απο 9 ολονύκτιες διαμαρτυρίες, ως Άγρυπνοι Πολίτες Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά στην είσοδο του ΥΜΑΘ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Kyriakos Mitsotakis.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απαίτησαν να απομακρυνθούμε απο τον χώρο. Αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τη θέση μας και απειληθήκαμε με προσαγωγές, ενώ στην συνέχεια μας απώθησαν αρκετά μέτρα πιο μακριά.

Μετά την άφιξη του Πρωθυπουργού επιχειρήσαμε να περάσουμε απέναντι από το Υπουργείου ώστε να είμαστε ορατοί. Τα ΜΑΤ μάς μπλόκαραν με τις ασπίδες τους εμποδίζοντας μας να προχωρήσουμε στο διπλανό πεζοδρόμιο μέσω της διάβασης. Εντωμεταξύ, η διέλευση των υπόλοιπων πολιτών επιτρεπόταν κανονικά.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την κατάργηση του περιβαλλοντικού νόμου Kostis Hatzidakis.

Δεν ανεχόμαστε την καταστολή της αστυνομίας και καταγγελουμε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας.

Είμαστε οι Άγρυπνοι πολίτες της Θεσσαλονίκης και θέλουμε να συνυπάρχουμε με σεβασμό και σε αρμονική βιώσιμη σχέση με το φυσικό μας περιβάλλον.”
με πληροφορίες από thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου