Δευτέρα, Μαΐου 25, 2020

Φώτης Ντούλος: “Δεν έπρεπε να τον εμπιστευτώ” – Έσπασε τη σιωπή της η σύντροφος του




Η Μισέλ Τροκόνις

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος στις ΗΠΑ, με πολλά ερωτήματα να παραμένουν αναπάντητα. Η 50χρονη μητέρα πέντε παιδιών έκανε την τελευταία της εμφάνιση στις 24 Μαΐου πέρυσι, αφήνοντας τα παιδιά της στο σχολείο. Οι αρχές βρήκαν αργότερα το αυτοκίνητό της εγκαταλελειμμένο σε έναν δρόμο, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης.


Στον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία πρώην σύζυγό της, Φώτη Ντούλο, απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον περασμένο Ιανουάριο για την απαγωγή και τη δολοφονία της. Εβδομάδες αργότερα, ο Φώτης Ντούλος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο γκαράζ του σπιτιού του και πέθανε σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Η Τζένιφερ Ντούλος

Εκείνη την περίοδο, η η σύντροφος του Φώτη Ντούλου, Μισέλ Τροκόνις, κατηγορήθηκε για συνωμοσία στην διάπραξη δολοφονίας. Η 44χρονη Τροκόνις κατηγορείται επίσης για παραβίαση αποδεικτικών στοιχείων, καθώς φέρεται να βοήθησε τον Φώτη Ντούλο να πετάξει αρκετές σακούλες σκουπιδιών που είχαν το αίμα της πρώην συζύγου του.


Ο Φώτης Ντούλος

Η Μισέλ Τροκόνις αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της, λέγοντας πως παρόλο που οι άνθρωποι είπαν “πολλά πράγματα για μένα – μερικά καλά και μερικά πολύ σκληρά” ένιωσε πως έπρεπε να μιλήσει, με αφορμή την επέτειο της εξαφάνισης της πρώην συζύγου του Φώτη Ντούλου.

“Με συμβούλευσαν οι δικηγόροι μου να παραμείνω σιωπηλή και να βασιστώ στο σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο είναι πολύ απογοητευτικό για μένα, επειδή υπάρχουν πολλά που θα ήθελα να πω”, ανέφερε η Τροκόνις σε δήλωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της. “Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που άκουσα για πρώτη φορά την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος. Ως μητέρα, λυπάμαι για την απώλεια που υπέστησαν αυτά τα πέντε παιδιά, μένοντας ορφανά και από τους δύο γονείς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”.

Ωστόσο, δεν φαίνεται να μιλά και με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην σύντροφό της. “Το εάν ο Φώτης Ντούλος ήταν ικανός να κάνει τα πράγματα που η αστυνομία και οι εισαγγελείς του καταλογίζουν, δεν το ξέρω” είπε. Και πρόσθεσε: “Με βάση όσα έχω μάθει από πέρυσι, νομίζω πως ήταν λάθος μου να τον εμπιστευτώ”.

Αναφορικά με την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος, είπε: “Δεν ξέρω τίποτα για το πού βρίσκεται η Τζένιφερ Ντούλος ή τι μπορεί να της έχει συμβεί”.
Η εξαφάνιση και οι κατηγορίες για δολοφονία

Στις 24 Μαΐου 2019 η Τζένιφερ Ντούλος, εξαφανίζεται από το σπίτι της σε ένα εύπορο προάστιο του Κονέκτικατ λίγη ώρα αφού είχε αφήσει τα παιδιά της στο σχολείο. Η Τζένιφερ Ντούλος εξαφανίστηκε στις 24 Μαΐου και θεωρείται πλέον νεκρή. Απαγγέλλονται κατηγορίες εναντίον του Φώτης Ντούλου τις οποίες όμως ο ίδιος ποτέ δεν αποδέχεται. Το πτώμα της Τζένιφερ Ντούλος δεν έχει βρεθεί.

Οι αρχές πιστεύουν πως ο Φώτης Ντούλος είχε σκοτώσει τη γυναίκα του. Πως της επιτέθηκε στο σπίτι της στο Νιου Κανάαν και αφού τη σκότωσε, καθάρισε τον τόπο του εγκλήματος και μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία, με το αυτοκίνητό της, το πτώμα της. Οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητό της σε ένα πάρκο όχι πολύ μακριά από το σπίτι τους.
Ο τραγικός επίλογος

Στις 28 Ιανουαρίου 2020, λίγες ώρες πριν οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για τη διαπραγμάτευση της εγγύησης για την αποφυλάκισή του, η οποία είχε οριστεί στα 6 εκατομμύρια δολάρια ο Φώτης Ντούλος, το παιδί με το μόνιμο χαμόγελο όπως έλεγαν οι συμμαθητές του στο Κολλέγιο, βρίσκεται αναίσθητος στο γκαράζ του σπιτιού του στο Φάρμινγκτον του Κονέκτικατ με αναμμένη τη μηχανή του αυτοκινήτου για να πεθάνει από τις αναθυμιάσεις. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο Jacobi Medical Center στο Μπρονξ, όπου και αφήνει την τελευταία του πνοή.


Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο δικηγόρος του Νορμ Πάτις. «Ο Φώτης Ντούλος δικάστηκε και καταδικάστηκε στο δικαστήριο της κοινής γνώμης», είπε ο Πάτις, σημειώνοντας πως «είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε ότι δεν σκότωσε τη Τζένιφερ».

Σύμφωνα με τους New York Times, η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του Έλληνα ομογενή σημείωμα αυτοκτονίας, στο οποίο ο Φώτης Ντούλος επαναλάμβανε πως δεν ήταν ένοχος για το φόνο της γυναίκας του. Φέρεται μάλιστα να είχε γράψει πως οι δικηγόροι του είχαν αποδείξεις για την αθωότητά του.

Πηγή: abc7ny



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου