Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020

Ποινική δίωξη για τα γκαζάκια στο σπίτι του Σταμάτη – Προθεσμία πήραν οι δύο δράστες






Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν πριν προλάβουν να πυροδοτήσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς

Ποινική δίωξη για οκτώ πράξεις άσκησε η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης εις βάρος των δύο νεαρών ...που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι ότι επιχείρησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς στην πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όπου διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Δημήτρης Σταμάτης.



Οι δύο συλληφθέντες, 27 και 28 ετών, οδηγήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης που τους απήγγειλε -κατά περίπτωση- τα εξής αδικήματα: κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση.


Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Η μεταγωγή τους στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης έγινε κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, την ώρα που έξω από το κτήριο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους.

Η σύλληψή των δύο νεαρών έγινε χθες (Τετάρτη) από αστυνομικούς της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αρχικά συνελήφθη ο 27χρονος, την ώρα που, σύμφωνα με την αστυνομία, άφηνε στο έδαφος -από σακίδιο πλάτης που κουβαλούσε πάνω του- δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας. Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του, που φαίνεται να παρακολουθούσε την πολυκατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο κινούμενος με ποδήλατο, συνελήφθη αργότερα στην οδό Κασσάνδρου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.




Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Άνω Πόλη, όπου οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο καιρό. Από τα συγκεκριμένα διαμερίσματα αστυνομικοί προχώρησαν σε δέκα προσαγωγές και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τις επιτόπιες έρευνες κατασχέθηκαν τέσσερις πυροτεχνικές συσκευές, μία χειροβομβίδα-δακρυγόνο, μία σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (usb), κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου