Πέμπτη, Μαΐου 28, 2020

Παραδέχεται τις ανακρίβειες για τον Δημάκη το ΥΠΡΟΠΟ...



Μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών ότι ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης επιστρέφει στο κελί του στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι...

ήταν ανακριβής η πληροφορία που το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε υιοθετήσει, όταν χρέωνε στον Βασίλη Δημάκη ληστείες με Καλάσνικοφ.

«Όσον αφορά στις ένοπλες ληστείες, για τις οποίες έχει καταδικαστεί ο εν λόγω κρατούμενος, διευκρινίζεται ότι έχουν διαπραχθεί με πιστόλι», αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση τού συνηγόρου του Βασίλη Δημάκη, Θανάση Καμπαγιάννη, ότι ο κρατούμενος προτίθεται να κινηθεί ποινικά και αστικά για συκοφαντική δυσφήμηση ενάντια σε όσους συνέταξαν την παραπάνω ανακοίνωση και μετά το σημερινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» με τίτλο «Τα ψέματα του υπουργείου για τον Δημάκη».

Οπως σημείωνε το δημοσίευμα, «το γεγονός ότι το υπουργείο επιλέγει να απαριθμήσει τα αδικήματα του υπότροφου πια φοιτητή παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και σωφρονιστικής πολιτικής, επιβεβαιώνει την ιδεοληπτική εμμονή απέναντι στους κρατούμενους και αποδεικνύει γιατί επί κυβέρνησης Μητσοτάκη οι φυλακές δεν υπάγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Πόσω μάλλον όταν οι ποινές έκτισης διαφέρουν κατά πολύ από τις ποινές κάθειρξης, όταν ο Δημάκης έχει καταδικαστεί για ληστείες με όπλα αλλά όχι για χρήση Καλάσνικοφ και όταν κατηγορείται ως ο βασικός υποκινητής εξέγερσης κρατουμένων τον περασμένο μήνα, αλλά το μόνο που έκανε ήταν να συμμετάσχει με συγκρατούμενούς του σε ειρηνική διαμαρτυρία και να μεταφέρει τα αιτήματά τους στην κυρία Νικολάου»...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου