Παρασκευή, Μαΐου 29, 2020

Πολάκης για Γεωργιάδη: Προφανώς δεν είναι έντιμος (video)






Καλεσμένος της εκπομπής «Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ, ήταν το βράδυ της Πέμπτης ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για όλους και για όλα. Η ατάκα που σίγουρα ξεχωρίζει είναι αυτή για τον Άδωνη Γεωργιάδη και σίγουρα θα συζητηθεί.

Κάποια στιγμή ο παρουσιαστής ρώτησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αν θεωρεί – παρά τις κόντρες του μαζί του – ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δεν είναι έντιμος κι αυτός απάντησε:

«Προφανώς και το λέω. Τι άλλο να πω; Φυσικά και το λέω. Και όχι μόνο για την ιστορία της Novartis, το λέω και για την ιστορία με το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:



Εκτός του Άδωνη, ο κ. Πολάκης μίλησε αρκετά ακόμη θέματα, όπως τον καυγά του με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, τη διαφθορά στη χώρα, τις σχέσεις με δημοσιογράφους κ.ά.

Για το επεισόδιο στην Προανακριτική με τον κ. Κυρανάκη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε πως: «Ο Κυρανάκης με προκάλεσε με μάγκικο υφάκι, για να αντιδράσω και να έχουν μετά τα αγαπημένα μου ΜΜΕ να με σχολιάζουν. Η αντίδραση των πολύ φιλικών προς τη Νέα Δημοκρατία ΜΜΕ δείχνει» και συμπλήρωσε: «Δεν γίνεται να υπάρχουν δεκάδες δισ. ευρώ κλεμμένα και να μην υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις. Επιμένω πως υπάρχουν πολιτικοί που πήραν χρήματα από τη Novartis. Δεν γίνονται αυτές οι δουλειές να γίνονται έτσι. Δεν είναι ο άλλος, δηλαδή, καλός χριστιανός και απλά το κάνει… Αλλά και ακόμα και να το δεχθούμε πως δεν τα πήραν (που δεν το πιστεύω) αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να τιμωρηθούν για απιστία σε βάρος του Δημοσίου και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Χωρίο που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει κι εγώ αυτό που έκανα ήταν να δείξω το χωριό».


Μιλώντας για τη διαφθορά στην Ελλάδα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «η χειρότερη περίοδος που φαγώθηκαν πολλά λεφτά και αυτό έγινε και συνείδηση σε έναν κόσμο που πεινούσε, 1996-2004 και συνεχίστηκε και την περίοδο Καραμανλή και την περίοδο των μνημονίων. Τα φάγανε από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Έγκλημα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ εκείνη η περίοδος. Πρέπει να υπάρχει Δικαιοσύνη για όσους μας οδήγησαν στη χρεωκοπία. Η Δικαιοσύνη, ευθύνεται που δεν μπήκε κανείς στη φυλακή. Παραδικαστικό μπορεί και να λειτουργούσε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζονται βαθιές θεσμικές τομές στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε τον κρατικό μηχανισμό και αυτό μας κόστισε».

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν φυσικά και οι σχέσεις του με τους δημοσιογράφους, με ορισμένους εκ τω οποίων έχουν περάσει 40 κύματα: «Δεν μπορώ να κουβεντιάσω με όλους τους δημοσιογράφους και είναι σαφές αυτό. Στα Σφακιά λέμε στον καλό καλύτερα, στον κακό χειρότερα», είπε, ενώ αποκάλυψε πως υπήρχε περίοδος που δεχόταν απειλές για τη ζωή του. «Έπαιρναν τη γυναίκα μου τηλέφωνο και της έλεγαν πως θα σου στείλουμε τον άνδρα σου χωρίς κεφάλι. Έπαιρναν τηλέφωνο τις κόρες μου και τους έλεγαν πως θα παίζουμε μπιλιάρδο με το κεφάλι του μπαμπά σας. Η στήριξη αυτής της οικογένειας, μου δίνουν τη δύναμη να κάνω αυτά που κάνω», αποκάλυψε.

Όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι «γλιτώσαμε τα χειρότερα με την πανδημία», ενώ εκφράστηκε με θετικά λόγια για τον Σωτήρη Τσιόδρα, επισημαίνοντας ότι διαφωνεί μαζί του σε ορισμένα θέματα:

«Διαφωνώ με κάποια από αυτά που έχει πει ο Σωτήρης Τσιόδρας (όπως για παράδειγμα με τις μάσκες) αλλά είναι ένας καλός επιστήμονας. Εγώ δεν θα τον έβαζα επικεφαλής της επιτροπής. Είναι καλός αλλά δεν είναι ο μοναδικός λοιμοξιωλόγος της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου