Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

Καλοκαίρι 2020: Το επικίνδυνο πείραμα...





Welcome to Greece και... άγιος ο Θεός...

"Το ελληνικό καλοκαίρι είναι state of mind" μας πληροφόρησε την Πέμπτη - έναντι μόλις 32 εκατομμυρίων ευρώ - η Marketing Greece, και έκτοτε η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μας πείσει ότι, αφού… κατατρόπωσε τον κορονοϊό και την πανδημία πλέον οδεύουμε κι εμείς, και σύσσωμος ο πλανήτης, στον ειδυλλιακό τουριστικό παράδεισο της «ασφαλούς Ελλάδας».

Ατυχώς, η...

ίδια άποψη ούτε υπάρχει, ούτε εκπέμπεται μέχρι στιγμής από την τουριστική αγορά της χώρας. Και, είτε ως ιδέα, είτε ως «ψυχική κατάσταση» (state of mind) το φετινό καλοκαίρι εξελίσσεται σε ένα άκρως επικίνδυνο πείραμα τόσο για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία, όσο και για την ίδια την υγειονομική ασφάλεια του εγχώριου πληθυσμού.


Λιγότερο από δέκα ημέρες πριν ανοίξουν – χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο – τα σύνορα και οι πτήσεις για τους ξένους τουρίστες, τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την λειτουργία των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων είτε παραμένουν ασκήσεις επί χάρτου, είτε είναι οφαθλαμοφανώς ανεφάρμοστα κυρίως σε ό,τι αφορά τις μικρές και μεσαίες ξενοδοχειακές μονάδες.


Η πτήση από την Ντόχα με τους 12 επιβάτες - φορείς του κορονοϊού έδειξε τον άμεσο κίνδυνο των εισαγόμενων κρουσμάτων, όμως κυβερνητική απόφαση είναι μετά τις 15 Ιουνίου να γίνονται μόνον δειγματοληπτικά τεστ στους επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό. Οι τελευταίες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως – για λόγους οικονομικούς, διπλωματικούς και γεωπολιτικούς – το πιθανότερο σενάριο είναι πως τελικά τα σύνορα θα ανοίξουν και για χώρες με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο όπως η Βρετανία και η Ιταλία. Κι όλα αυτά την ώρα, που έχουν μείνει στα χαρτιά ακόμη και οι … απλές θερμομετρήσεις που είχαν ανακοινωθεί για τις εσωτερικές μετακινήσεις σε αεροδρόμια και λιμάνια – θερμομετρήσεις οι οποίες δεν έγιναν ούτε σε αεροπλάνα, ούτε σε πλοία κατά την έξοδο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Μαρίνας Αλεξανδρή, πατήστε ΕΔΩ...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου