Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020

Φυγόποινος για ναρκωτικά και «ξέπλυμα» ο Βέλγος που εκτελέστηκε στη Βούλα





Καταδικάστηκε στο Βέλγιο σε 12 χρόνια φυλάκιση


Φυγόποινος και με καταδίκες για ναρκωτικά και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» αποκαλύφθηκε πως ήταν ο Βέλγος που έπεσε θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από στο σπίτι του στη Βούλα, όπου διέμενε με την βραζιλιάνα σύζυγό του και το μόλις δύο ετών παιδί τους.


Σύμφωνα με το News247, όπως αποδείχτηκε από τις απαντήσεις που έλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής από τις βελγικές Αρχές, η μία από τις δύο βελγικές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε το θύμα ήταν αληθινή και η άλλη πλαστή. Σύμφωνα, με τα πραγματικά του στοιχεία λοιπόν, ήταν 44 ετών και το 2016 καταδικάστηκε στο Βέλγιο σε 12 χρόνια φυλάκιση για διακίνηση ηρωίνης και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Τότε έκανε προσφυγή στην βελγική Δικαιοσύνη, αιτούμενος αναστολή της ποινής, εκμεταλλεύτηκε το χρονικό διάστημα που μεσολαβούσε της απάντησης και ήρθε στην Ελλάδα ίσως με μία ενδιάμεση προσωρινή στάση στην Πολωνία. Έμεινε σε άλλη περιοχή για τρία χρόνια και τον τελευταίο χρόνο διέμενε στο σπίτι της Βούλας.

Η Βραζιλιάνα σύζυγός του ανέφερε ότι δεν ήξερε τις δραστηριότητες του συζύγου της στην Ελλάδα και το μόνο που γνώριζε ήταν πως ασχολούνταν με το εμπόριο τροφίμων και κάρβουνου. Ακόμα δεν έχει προκύψει από τις έρευνες αν τυχόν είχε αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το πιθανότερο είναι, σύμφωνα με τις αρχές, η εκτέλεσή του με δύο σφαίρες των 9 χιλιοστών στο κεφάλι, αναμφίβολα από επαγγελματία εκτελεστή, να σχετίζεται με το παρελθόν του. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου