Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2020

Αυγενάκης: «O πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει, ούτε χρωστά πουθενά»

  Αθλητικά - Νέα για να μην... ψαρώνεις | Newsfish.gr


 O πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει, ούτε χρωστά πουθενά, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσιάζοντας τροπολογία του για το πλαίσιο που αφορά σε κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς συμμετοχής στα αθλητικά σωματεία και ενώσεις.

    Ασκώντας δριμεία κριτική στην ΕΠΟ και την πρόθεσή της να αποσύρει την υποψηφιότητα για διοργάνωση στο Παγκρήτιο στάδιο του Ηρακλείου, του τελικού του UEFA Conference League 2022-23, είπε ότι η ΕΠΟ και μέρος της διοίκησής της επιχειρούν να σαμποτάρουν μια εθνική προσπάθεια: «Για μικροσυμφέροντα, ποδοσφαιρικά τυφλή κόντρα, και πιθανό εκβιασμό στην κυβέρνηση, κάποιοι στον ΕΠΟ τορπιλίζουν αυτή την προσπάθεια», είπε ο κ. Αυγενάκης μεταφέροντας παράλληλα τον «αναβρασμό» που επικρατεί στην Κρήτη για τη στάση της ΕΠΟ.
    Υπάρχουν κάπου που νομίζουν ότι ζούμε σε άλλες εποχές, πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης: «Θυμίζω ότι έχουμε κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και όχι Αλέξη Τσίπρα. Ότι έχουν παρέλθει οι εποχές των εκβιασμών, των μαγαζιών κ.ο.κ. Και ότι στο υπουργείο Αθλητισμού δεν είναι ο "Γιώργος" που επικαλείται ο (πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής) κ. Παππάς, αλλά ο υποφαινόμενος» τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Εξέφρασε μάλιστα την εντύπωση ότι «θα εκβιάσουν μέσα από τα μέσα παραπληροφόρησης ή τα δημοσιογραφικά πιστόλια που διαθέτουν, την κυβέρνηση για τις αποφάσεις της, που είναι στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και του νοικοκυρέματος του αθλητισμού. Ο πρωθυπουργός μας και η κυβέρνησή μας, ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει  ούτε χρωστά πουθενά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
   Κάλεσε μάλιστα όσους βουλευτές «μιλούν αόριστα και υποκριτικά σε αυτή την αίθουσα και εκτός, να μιλούν ονομαστικά. Να φανεί ποιους εκπροσωπούν που θίγονται από τις πρωτοβουλίες μας, και όχι να βρίσκονται πίσω από αχυρανθρώπους, και σκοτεινές διαδικασίες, κάτι που τα μέλη της ΕΠΟ γνωρίζουν πολύ καλά». Όπως είπε ο κ. Αυγενάκης, η κυβέρνηση είναι υπέρ της διαφάνειας και της νοικοκυροσύνης παντού, και όποιος ενοχλείται "«ας βγει ο ίδιος να μιλήσει και να δώσουμε όποιες απαντήσεις απαιτούνται».

   Όσο για την τροπολογία, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι αφορά στα κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς και τροποποιείται το εξής: Πλέον, για να υφίσταται κώλυμα πρέπει το πρόσωπο να έχει παραπεμφθεί αμετακλήτως ή να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και όχι τελεσίδικα απλώς, ενώ το κώλυμα θα διαρκεί έως την έκδοση αθωωτικής απόφασης. Επίσης, σε περίπτωση έκδοσης καταδικαστικής απόφασης, το κώλυμα διατηρείται σε αντίθεση με την ισχύουσα διάταξη.
   Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης, προσαρμόζουμε τα κωλύματα σε περίπτωση ποινικών αδικημάτων, σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα.
   Το άρθρο 2 αφορά σε κωλύματα περιορισμού συμμετοχής σε καταστατικό όργανο αθλητικής ένωσης. «Διευκολύνουμε τη συμμετοχή ατόμων που ενδιαφέρονται, έχουν εμπειρία και γνώση στα ζητήματα της αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας. Πιο συγκεκριμένα επιτρέπεται  να ανακηρυχθεί υποψήφιος προκειμένου να εκλεγεί μέλος Δ.Σ. ή άλλου καταστατικού οργάνου αθλητικής ένωσης, όποιος υπήρξε υπάλληλος αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας εφόσον κατά το χρόνο ανακήρυξης υποψηφιότητάς του, έχει παρέλθει τουλάχιστον ένας μήνας πριν την παραίτησή του από υπάλληλο ενώσεων ή δύο τουλάχιστον μήνες εάν πρόκειται για  υπάλληλο ομοσπονδίας από τη λήξη της εργασιακής σχέση του».
    Όπως είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, καθίσταται εφικτή η συμμετοχή περισσοτέρων υποψηφίων, ενισχύοντας και δυναμώνοντας δηλαδή τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη διοικητική ανανέωση. Σημείωσε δε, ότι τα χρονικά διαστήματα ακολουθούν τη συνταγματική επιταγή που τίθενται για τα κωλύματα των υποψηφίων βουλευτών.
  «Όπως διαπιστώνετε, δεν υπάρχει καμία μεθόδευση, καμία εξυπηρέτηση συμφερόντων και καμία φωτογραφική διάταξη. Θέτουμε καθαρούς όρους, με διαφάνεια και ακεραιότητα, ώστε όλοι να γνωρίζουν τους κανόνες παιχνιδιού» υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

   Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι αύριο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, και τις επόμενες μέρες μπαίνει σε διαβούλευση, το νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων και άλλες διατάξεις».

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου