Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Έκανε το μεγάλο «κόλπο» ο άρρωστος νους; Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα της άρσης απορρήτου




Άλλος έδωσε την εντολή κι άλλος… ή άλλη έριξε το βιτριόλι; Ποια η μεγάλη ελπίδα των Αρχών και ποιος ο μεγάλος φόβος για την εξιχνίαση της υπόθεσης της βάρβαρης επίθεσης, που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Στο ειδικό λογισμικό αναγνώρισης και ταυτοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων, μπήκαν το απόγευμα της Τρίτης, 02.06.2020, τα αποτελέσματα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου που έχουν πλέον στα χέρια τους οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι η 34χρονη Ιωάννα.


Το συγκεκριμένο λογισμικό θα διερευνήσει ηλεκτρονικά όλους τους τηλεφωνικούς αριθμούς που την επίμαχη ημέρα και ώρα της επίθεσης με το βιτριόλι εξέπεμπαν σήμα στην κεραία κινητής τηλεφωνίας, που καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, όπου και δέχθηκε την επίθεση, η 34χρονη.

Θα «αποκαλυφθεί» ο άνθρωπος που έριξε το βιτριόλι;

Οι αστυνομικοί στηρίζουν πολλές ελπίδες σ’ αυτή την διερεύνηση, καθώς ευελπιστούν στο λάθος που είναι δυνατόν να έκανε η δράστιδα και να είχε εκείνη την στιγμή επάνω της το κινητό της τηλέφωνο.


Ωστόσο από ένα στοιχείο που παρουσίασε το “Βήμα” φαίνεται πως η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της καλά οργανωμένης υπόθεσης, καθώς η δράστιδα φέρεται να είχε μαζί της τηλεκάρτα, κάρτα για τηλέφωνα σταθερά του ΟΤΕ δηλαδή, μέσω της οποίας κάλεσε ταξί προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης και αντιστοίχως για να διαφύγει ανενόχλητη από την οδό Θησέως.

Σ’ αυτή την περίπτωση το μόνο στοιχείο που μπορούν να αντλήσουν οι αστυνομικοί, είναι η διαδρομή του ταξί, μέσω της ειδικής εφαρμογής και βέβαια να εντοπίσουν μέσω της εταιρείας τον οδηγό που μετέφερε την μυστηριώδη γυναίκα.

Σ’ αυτή την περίπτωση, βασική προϋπόθεση ελπίδας είναι ο οδηγός να θυμάται εκείνη την ημέρα τα χαρακτηριστικά της πελάτισσας…
Άλλος… έδωσε την εντολή κι άλλος έριξε το βιτριόλι;

Πρόκειται δηλαδή για μια διαδικασία χρονοβόρα και ίσως ατελέσφορη, καθώς πριν μερικές ημέρες είχε εντοπιστεί άλλος οδηγός ταξί, ο οποίος μετέφερε από το Παγκράτι μια γυναίκα, περίπου στο σημείο της επίθεσης και είχε μάλιστα δώσει και σχετική κατάθεση, πλην όμως το ερώτημα παραμένει. Η πελάτης του συγκεκριμένου οδηγού, είχε τελικά σχέση με την επίθεση;



Τέλος οι αστυνομικοί και λόγω του τέλματος που έχουν περιέλθει οι έρευνες, εξετάζουν πλέον στην επίθεση να υπάρχει ηθικός και φυσικός αυτουργός. Δηλαδή κάποιος, άνδρας ή γυναίκα, να έδωσε την εντολή για την επίθεση, την οποία και ανέλαβε να φέρει εις πέρας, άλλο άτομο. Στην περίπτωση αυτή η εξιχνίαση της υπόθεσης μάλλον παραπέμπεται στις καλένδες…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου