Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020

Πόρισμα κόλαφος για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ – «Ήταν ανθρωποκτονία»






Από ασφυξία κάτω από το γόνατο του αστυνομικού πέθανε ο Τζορτζ Φλόιντ, επιβεβαιώνει αυτοψία σημειώνοντας μάλιστα πως «ο θάνατός του ήταν ανθρωποκτονία».


Ο Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στην Μινεάπολη την περασμένη Δευτέρα έχασε τη ζωή του από ασφυξία, είναι το συμπέρασμα ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε με εντολή της οικογένειάς του.

«Η διαρκής πίεση στη δεξιά πλευρά της καρωτίδας αρτηρίας του Φλόιντ εμπόδισε τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και το βάρος στην πλάτη του εμπόδισε την ικανότητά του να αναπνέει», δήλωσε δικηγόρος της οικογένειας του Floyd μετά την έκθεση της αυτοψίας. «Οι ανεξάρτητοι εξεταστές διαπίστωσαν ότι το βάρος στην πλάτη, οι χειροπέδες και η τοποθέτηση ήταν παράγοντες που συνέβαλαν επειδή εξασθένησαν την ικανότητα του διαφράγματος του Φλόιντ να λειτουργεί», συνέχισε.

Έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις από τον αδερφό του Φλόιντ



Ένας εκ των αδελφών του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που σκότωσε ένας λευκός αστυνομικός στη Μινεσότα την περασμένη εβδομάδα, επισκέφθηκε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τον δολοφονηθέντα άνδρα, όπου προέτρεψε τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, να το κάνουν, όμως, ειρηνικά και να αποφεύγουν τη βία.

«Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, ειρηνικά», είπε ο Τέρενς Φλόιντ.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να ενημερωθούν για την πολιτική και να «ψηφίσουν», διότι «με αυτόν τον τρόπο θα τους καταφέρουμε πλήγμα, επειδή είμαστε πολλοί».


Ο Τέρενς Φλόιντ σημείωσε πως οι βίαιες διαδηλώσεις «ίσως να (μας) κάνουν να νιώθουμε καλά αυτή τη στιγμή», όμως βλάπτουν. Πρόσθεσε, δε, ότι πολλοί συχνά περιστατικά αστυνομικής βίας οδήγησαν σε βίαιες διαδηλώσεις χωρίς να επιφέρουν πολιτική αλλαγή.

«Αυτό που όλοι εσείς κάνετε, δεν κάνετε τίποτα, διότι δεν θα φέρετε πίσω τον αδελφό μου», τόνισε.

«Δεν θα ήθελε όλοι εσείς να το κάνετε αυτό. Ηρεμήστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου