Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Επεισόδια και μολότοφ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία – Μεγάλη πορεία για τη δολοφονία Φλόιντ ΒΙΝΤΕΟ





Χημικά ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ


Επεισόδια έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας για τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, το απόγευμα της Τετάρτης (03/06) με τις εικόνες να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Όπως και στις ΗΠΑ.

Ομάδα ατόμων, όταν η πορεία ήταν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά δυνάμεων των ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Επικράτησε χαμός, παντού ηχούσαν σειρήνες περιπολικών, ασθενοφόρων και πυροσβεστικών. Είχε προηγηθεί μεγάλη πορεία για τη δολοφονία Φλόιντ στις ΗΠΑ.



Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει με τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Εγκλωβίστηκαν και πολλοί οδηγοί που ήταν με τα αυτοκίνητά τους σε παράπλευρους δρόμους.

Οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν. Παράλληλα κλειστοί παραμένουν και οι δρόμοι γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Αργότερα πάνω από το κέντρο της Αθήνας πέταξε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Μετά τα επεισόδια το τμήμα της πορείας που προκάλεσε τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ κατευθύνεται προς το Σύνταγμα από τη Βασιλίσσης Σοφίας ανάβοντας φωτιές σε κάδους.
Δείτε βίντεο και εικόνες από τον ΣΚΑΪ:
Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τη δολοφονία Φλόιντ
Κατά τα άλλα, με μαζική προσέλευση του κόσμου, ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Τετάρτης (03/09) η συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και η πορεία προς την αμερικανική Πρεσβεία προς συμπαράσταση στους εξεργερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Το κάλεσμα έγινε από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Με σύνθημα «Κάτω ο ρατσισμός, ο φασισμός, ο κρατικός ολοκληρωτισμός. Πάλη ενάντια στον καπιταλισμό που γεννάει την φτώχεια και την ανεργία, τον ρατσισμό, την άγρια καταστολή, τον πόλεμο», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απεύθυνε πρόσκληση στις διαδηλώσεις που διοργανώνει μαζί με άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.
Φωτογραφίες: eurokinissi.gr, sooc.photos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου