Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

Οι Σταγιάτες περιφρούρησαν το «σπίτι» τους...



...απέναντι στις απειλές του Μπέου (BINTEO)...

Οι κάτοικοι των Σταγιατών που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του δημάρχου Βόλου λόγω του αγώνα τους, χθες εκτός από τις χυδαιότητες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με την απόφαση του Α. Μπέου να αλλάξει κλειδαριές στο...
αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών. Ένα κτίριο το οποίο ήταν παρατημένο και με την παρέμβαση των κατοίκων τα τελευταία χρόνια του έχει δοθεί ζωή και είναι σημείο αναφοράς για αυτούς.



To πρωί της Παρασκευής ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε με τη συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων στο χωριό Σταγιάτες το οποίο έχει μπει στο στόχαστρο του όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο Αχιλλέας Μπέος καταφέρθηκε για μια ακόμη φορά με χυδαίο τρόπο κατά των Σταγιατών αποκαλώντας, μεταξύ άλλων, τους κατοίκους ως «κοπρίτες».

Εκτός αυτού, όπως ανέδειξε η τοπική ομάδα «ΑΠΟΔράσης» απευθύνοντας κάλεσμα για ανάγκη μαζικής παρουσίας κόσμου, στο στόχαστρο του δημάρχου Βόλου βρέθηκε και το αυτοδιαχειριζόμενο από το χωριό, παλαιό δημοτικό σχολείο Σταγιατών, καθώς η δημοτική αρχή με την αστυνομία άλλαξαν τις κλειδαριές αφού προηγουμένως πέταξαν έξω πράγματα των κατοίκων.




Το συγκεκριμένο κτίριο είναι σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των Σταγιατών, καθώς αυτοί ήταν που του έδωσαν πνοή τα τελευταία χρόνια αναδιαμορφώνοντας το από εγκαταλελειμμένο που ήταν πριν και μετατρέποντας το σε ένα άτυπο λαογραφικό μουσείο. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του έχουν πραγματοποιηθεί πολλές καλλιτεχνικές δράσεις όπως θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων.

Οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν όλο το βράδυ με βάρδιες μπροστά από το σχολείο έτσι ώστε να περιφρουρήσουν το «σπίτι» τους.



Όπως οι ίδιοι ανακοίνωσαν, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση κατοίκων.



thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου