Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020

Αναζωπυρώνει τα εκλογικά σενάρια ο Γιάννης Κουρτάκης: “Η κοινη λογική λέει οτι πρέπει να γίνουν εκλογές μέχρι το φθινόπωρο – Σε τούνελ η Οικονομία όσα “πακέτα” κι αν έρθουν”! Ποιοι αντιτάσσονται στο σενάριο




Φωτιά βαζει εκ νέου στα εκλογικά σενάρια το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ , Γιάννη Κουρτάκη. Λίγες μόλις ημέρες μετά την εκ νέου άρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπάρχει οποιαδήποτε τετοια σκέψη στο μυαλό του, ο γνωστός για τις πολύ καλές επαφές του με το πρωθυπουργικό περιβάλλον και την “πρωτογενή” πληροφόρηση του στα τεκταινόμενα στο ρετιρέ της εξουσίας, εκδότης, με άρθρο υπό τον τίτλο “Γιατί πρέπει να γίνουν ...εκλογές μέχρι το φθινόπωρο”, τεκμηριώνει τους λόγους της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες,επικαλούμενος το οικονομικό “τουνελ” που μπαίνει ο τόπος λόγω του Covid19, όπως ισχυριζεται, αλλά και την εκ διαμέτρου αντιθετη πολιτική την οποία καλείται να ακολουθήσει, από τη “Συμφωνία Αλήθειας” που είχε “συνομολογήσει” προεκλογικά ο ιδιος. Παράλληλα ο Γ. Κουρτάκης κατονομάζει εκείνους που αντιτασσονται στο σενάριο των πρόωρων εκλογών Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, V+O (Θ. Βαρβιτσιωτης- Ολύμπιος ), ενω παρομοιάζει την κρίση που έρχεται με “ελέφαντα που ειβάλει στο δωμάτιο”…

Ακολουθούν αποσπάσματα του άρθρου. Ολόκληρο μπορείτε ν το διαβάσετε στο parapolitika.grparapolitika.gr

” Πριν από πολύ καιρό, όταν κανείς δεν είχε τολμήσει ούτε να ψελλίσει το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, η στήλη είχε αναφερθεί στην ανάγκη ανανέωσης της λαϊκής εντολής. Τότε, τα γνωστά «παπαγαλάκια» της πιάτσας άρχισαν να γράφουν διάφορα περί «κρυμμένων συμφερόντων» και «αόρατων υποβολέων».

Πλέον, το σενάριο των εκλογών βρίσκεται στην πολιτική ατζέντα. Και βρίσκεται όχι γιατί κατασκευάστηκε σε κάποιο «πολιτικό εργαστήρι», αλλά γιατί ανταποκρίνεται στην κοινή λογική….
————————————————————————————————————————————————
Παρά ταύτα, η έξοδος από την υγειονομική κρίση ανοίγει ένα τούνελ, κυρίως σε σχέση με την οικονομία.
Οσα «πακέτα» στήριξης κι αν έρθουν, όσα δάνεια κι αν δοθούν, σίγουρα μιλάμε για μια οικονομική πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από αυτήν πριν από δέκα μήνες, όταν ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Η «Συμφωνία Αλήθειας» κινούνταν σε δύο άξονες: Στους λιγότερους φόρους, που θα έκαναν πιο ανταγωνιστική την αγορά, και στην ανάπτυξη. Η μετακορονοϊό εποχή θα φέρει βαθιά ύφεση στην οικονομία, εξέλιξη που θα λειτουργήσει ανασταλτικά και στο σχέδιο για λιγότερους φόρους.
Επειδή τα δεδομένα εκ των πραγμάτων έχουν αλλάξει, επιβάλλεται η ανανέωση της λαϊκής εντολής, δεδομένου ότι δόθηκε για να υλοποιηθεί ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα.
Ο δρόμος για τις εκλογές δεν θα πρέπει να φοβίζει. Απεναντίας, πρέπει να αποτελεί πρόκληση για έναν ηγέτη που έκανε καριέρα με σημαία την «αλήθεια». Οπως συνέβη και το 2018 με τον Τσίπρα, έτσι και τώρα, υπάρχουν πολλοί (Γεραπετρίτης, Σκέρτσος, V+O) που αντιτάσσονται στο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, προβάλλοντας διάφορες εισηγήσεις. Προφανώς και δεν έχουν κοιτάξει λίγο πίσω.
Οταν ο κ. Παπανδρέου από τα «λεφτά υπάρχουν» προσγειώθηκε στο Μνημόνιο και όταν ο κ. Τσίπρας από το τέλος των μνημονίων και το πανηγύρι στο Ζάππειο, αγκαλιά με τον Καμμένο, μέτραγε νεκρούς στο Μάτι. Επειδή έχουν δώσει εντολή για λιγότερους φόρους και περισσότερη ανάπτυξη, οποιαδήποτε παρέκκλιση από την πορεία μπορεί να επιφέρει τεράστιο κόστος στον πανίσχυρο σήμερα Μητσοτάκη.
Εκτός από τους «θεωρητικούς», υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι, μετά και την εξασφάλιση των 32 δισ. από την Ευρώπη, σωθήκαμε, άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές. Μα αυτό είναι ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα του Μητσοτάκη, αρκεί να μη χρησιμοποιηθεί ως συνέχεια μιας κυβερνητικής θητείας που θα καλύπτει απλώς τρύπες στην αγορά χωρίς κανέναν πολλαπλασιαστή. Απεναντίας, το πακέτο στήριξης θα έχει πολλαπλάσια αξία αν χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία μιας νέας κυβέρνησης, με σαφή προσανατολισμό και απόλυτη προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα.
Οι εκλογές επαναπροσδιορίζουν τον στόχο, αλλά και τοποθετούν με πιο ξεκάθαρο τρόπο το όραμα για ένα κράτος σύγχρονο, αποτελεσματικό, με σύγχρονες δομές.
Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός από την πρώτη ημέρα που μπήκε στην πολιτική σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι βλέπει το ποντίκι που κρύβεται κάτω από το κρεβάτι. Είναι βέβαιο ότι θα δει τον ελέφαντα που έχει πλέον εισβάλει στο δωμάτιο.“

the FAQ team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου