Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Delenda est… εργασία! Βρούτσης: «Καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον»




Και το κερασάκι … στην “τούρτα” του κορονοϊού και των “έκτακτων υγειονομικών μέτρων” της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Δεν υπάρχει πλέον καθολική απαγόρευση των απολύσεων στην χώρα! Αυτο δηλαδή που ζητούσαν κάποιοι επιχειρηματίες προεκλογικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ειχε υποσχεθεί ο ίδιος σε έναν Ροδιτη επιχειρηματία πέρυσι και μετά έτρεχαν από τη ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ να το “μαζέψουν” κάνοντας λόγο για δήθεν fake news…

Πιο συγκεκριμενα «Καθολική απαγόρευση απολύσεων δεν υπάρχει πλέον», παραδέχθηκε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «προστατευμένοι είναι μόνο όσοι υπάγονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», οι οποίοι όμως θα αποδεχθούν περικοπή – κατ’ αρχάς – 20% στους μισθούς τους.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μίλησε μεταξύ άλλων στο OPEN και για τις αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων και στο αν προστατεύονται όλοι οι εργαζόμενοι που θα μπουν στο πρόγραμμα Sure από απολύσεις, αλλά και αν θα γίνει «κούρεμα» του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων. Αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ενώ πρόσθεσε ότι «εκκρεμεί η νέα κύρια σύνταξη, που δρομολογείται για τον Σεπτέμβριο, καθώς και δύο μεγάλες επιστροφές αναδρομικών. Η επιστροφές στους δικαιούχους επικουρικής οκτώ μηνών από 1/10/19 και η επιστροφή αναδρομικών της νέας κύριας σύνταξης, που υπολογίζεται ότι θα είναι για περίπου 12 μήνες.

«Δεν υπάρχει νόμος ή διάταξη νόμου που να λέει ότι μειώνουμε επίδομα αδείας ή δώρο Χριστουγέννων του εργαζόμενου. Η προσαρμογή θα γίνει βάσει των χρημάτων που παίρνει στην τσέπη του», τόνισε ο υπουργός που ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση για να αλλάξει τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα εργασιακά.



Δείτε ΕΔΩ την ομολογία Βρούτση που θα προκαλέσει σάλο,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου