Σάββατο, Ιουνίου 06, 2020

Mε άρωμα... αντηλιακού...



Η καμπάνια...

H καμπάνια για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού που παρουσίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει άρωμα... αντηλιακού. Η απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πολύ...
ευρηματικό» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το διαφημιστικό σποτ της καμπάνιας για τον τουρισμό, μόνο που το σλόγκαν: «Greek Summer is a State of Mind»... κάτι θυμίζει.

Το «επιτελικό κράτος» της Νέας Δημοκρατίας που παρέκαμψε τον ΕΟΤ και έδωσε με απευθείας ανάθεση 32 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για να «τρέξει» την καμπάνια για το φετινό καλοκαίρι τα έκανε «μούσκεμα» με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, να κατηγορεί την κυβέρνηση για «κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και διεθνή διασυρμό της χώρας» για μια «διαφήμιση που χρησιμοποίησε πριν από δύο μόλις μήνες γνωστή εταιρεία καλλυντικών!».



Πράγματι, το σλόγκαν της τουριστικής καμπάνιας είναι πανομοιότυπο με διαφήμιση αντηλιακού γνωστής εταιρείας με μοναδική διαφορά την προσθήκη της λέξης «Greek».


«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε χθες φιέστα για να παρουσιάσει με τυμπανοκρουσίες το "μεγαλειώδες" project του για τον ελληνικό τουρισμό. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρέκαμψε τον ΕΟΤ και έδωσε με απευθείας ανάθεση 32 εκατ. ευρώ σε ιδιωτική εταιρεία για να μας παρουσιάσει τελικά ως καμπάνια προώθησης του ελληνικού τουρισμού την διαφήμιση που χρησιμοποίησε πριν από δύο μόλις μήνες γνωστή εταιρεία καλλυντικών! Ελπίζουμε να μην έχουν το θράσος να ρίξουν σήμερα το φταίξιμο για το πρωτοφανές φιάσκο στον κ. Θεοχάρη. Την αποκλειστική ευθύνη έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και το ''επιτελικό κράτος'' του που μας επιστρέφει στις χειρότερες μέρες της ρεμούλας, της τσαπατσουλιάς, της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος», σχολίασε ο Αλέξης Χαρίτσης για την καμπάνια επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού.

Η αντίδραση της κυβέρνησης


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Αξιωματική αντιπολίτευση, ή fake αντιπολίτευση; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το δεύτερο», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας δίνοντας απάντηση στην Κουμουνδούρου για την τουριστική καμπάνια.

«Επιλέγει να υιοθετεί οτιδήποτε ψεύτικο διακινούν τα trolls των 0,60 ευρώ του διαδικτύου», σημειώνει ο κυβερνητικός αξιωματούχος προσθέτοντας: «Τελευταίο ατόπημα ο εναγκαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ με τα ψέματα ότι η καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και των φορέων του τουρισμού μέσω της Marketing Greece θα κοστίσει δήθεν 32 εκατ. ευρώ. Μα δεν μπορούν να δουν ότι όλος ο Προϋπολογισμός του ΕΟΤ είναι 32 εκατ. ευρώ; Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτογελοιοποιούνται;».

Ο Στέλιος Πέτσας, μεταξύ άλλων σχολιάζει: «Κρίμα, γιατί η Δημοκρατία μας έχει ανάγκη σοβαρής αντιπολίτευσης».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε τίποτα για την ταμπακιέρα


Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μίλησαν στην «Εφ.Συν.», τόνισαν πως η υπόθεση αυτή της αντιπαλότητας με δημοσιογράφους και μεταξύ στελεχών αρχίζει να γίνεται «γραφική» και ότι μόνο κακό κάνει στην εικόνα του κόμματος, σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να οργανώνεται για ουσιαστικές πολιτικές μάχες, ακόμα και για εκλογές
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν έμειναν αναπάντητες από την Κουμουνδούρου.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πολλά, δεν είπε όμως τίποτα για την ταμπακιέρα. Ας απαντήσει λοιπόν στο απλό: Έκαναν φιέστα με κλεμμένη καμπάνια από εταιρεία καλλυντικών; Ναι ή όχι;» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο «για τα χυδαία ψέματά του» όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ξεχνά ότι:

- Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε στο σχέδιό της την ενίσχυση εκτάκτως στα κονδύλια του ΕΟΤ με επιπλέον 23 εκατ. ευρώ

- Η κυβέρνηση της ΝΔ υποβαθμίζει τον ΕΟΤ νομοθετώντας ώστε η αποκλειστική αρμοδιότητά του για την τουριστική προβολή της χώρας να περάσει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Marketing Greece, κατά παρέκκλιση του εθνικού και ενωσιακού δικαίου και παρά την απόφαση καταπέλτη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

- Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πει ακόμα κουβέντα για τη θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΤ που η ίδια διόρισε και τα οποία αρνήθηκαν να υπογράψουν αυτές τις σκανδαλώδεις αναθέσεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «O κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την καμπάνια μιας εταιρείας καλλυντικών ως το όραμά του για τον ελληνικό τουρισμό, ανοίγοντας και επίσημα τον κύκλο του σκανδάλου των απευθείας αναθέσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να εκτίθεται, θα μπορούσε απλά να ζητήσει μία συγγνώμη για το πρωτοφανές φιάσκο και το όργιο αδιαφάνειας».

► Υπενθυμίζεται ότι η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης όλης της τουριστικής προβολής της χώρας από το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τις περιφέρειες και τους δήμους προβλέπεται σε άρθρο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (της 13/4) που επικυρώθηκε από τη Βουλή. Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» στις 16/4 («Στήνουν μονοπώλιο»).

 Στράτος Ιωακείμ

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου