Τρίτη, Ιουνίου 02, 2020

Online έγιναν φέτος οι ετήσιοι αγώνες… μπουσουλήματος



Χρειάστηκε μόλις 13 δευτερόλεπτα για την Ολίβια, ένα βρέφος εννέα μηνών, για να μπουσουλήσει πέντε μέτρα από το σαλόνι του σπιτιού της ως την κουζίνα και να ανακηρυχθεί το γρηγορότερο βρέφος στην Λιθουανία, όπου ο ετήσιος διαγωνισμός μπουσουλήματος διεξήχθη αυτή τη χρονιά διαδικτυακώς, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού.





Τα 13 βρέφη διαγωνίστηκαν στο μπουσούλημα σε μια ”διαδρομή” που είχε χαραχτεί μέσα στο σπίτι τους και ο διαγωνισμός μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook, μέσω των κινητών των γονιών τους. Ο 14ος διαγωνιζόμενος επέλεξε να πάρει ένα υπνάκο.

“Φυσικά δεν αντελήφθη τι συνέβη. Είναι μωρό“, είπε η μητέρα της Ολίβια, η Άνα, μετά τον αγώνα έχοντας δίπλα της τρία από τα άλλα παιδιά της.



“Το περιμέναμε ότι η Ολίβια θα κέρδιζε επειδή μπουσουλάει πολύ γρήγορα. Και ξέρετε τι υπήρχε στο τέρμα; Το μπωλ με το φαγητό του κατοικιδίου μας. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο για εκείνην, δεν χρειάζεται παιχνίδια”, λέει η μητέρα της νικήτριας.

Μια ώρα πριν από τον αγώνα, σε ένα σπίτι λίγο έξω από την πρωτεύουσα, η 29χρονη Οντρόνε και ο 33χρονος Τόμας προπονούσαν εντατικά τον ηλικίας 10 μηνών γιο τους Ρόκας ώστε να ακολουθήσει την διαδρομή που είχαν μαρκάρει με μια κόκκινη κορδέλα.

Διάφορες μέθοδοι για να δελεάσουν το βρέφος προς την γραμμή τερματισμού δοκιμάστηκαν –από τα αγαπημένα του παιχνίδια ως μια υπόσχεση για αγκαλιά από την μητέρα του και μια πρόσκληση να εξερευνήσει το ανοιχτό πλυντήριο πιάτων.

“Το μωρό μας ήταν το καλύτερο παρότι δεν νίκησε”, είπε ο Τόμας μετά τον τερματισμό του μικρού Ρόκας στην τέταρτη θέση.

Οι γονείς κλήθηκαν να σηκώσουν το μωρό τους ψηλά μόλις το χέρι του άγγιζε την γραμμή τερματισμού ώστε να είναι ευκολότερο να υπολογιστεί ο χρόνος που χρειάστηκαν και οι διοργανωτές ζήτησαν από τους γονείς να μην κλέβουν.


“Συνήθως διοργανώναμε τον αγώνα κάθε χρόνο στη διάρκεια του διαλείμματος αγώνων μπάσκετ, αλλά οι αγώνες ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας”, δήλωσε η επικεφαλής του ομίλου καλαθοσφαίρισης Rytas Vilnius, Λορέτα Στακαουσκάιτε.

“Και έτσι για να μην πληγώσουμε τους οπαδούς μας, ειδικά τους μικρότερους, μεταφέραμε διαδικτυακά τους αγώνες”, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου