Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2020

Κόντρα στην Βουλή με αποκαλυπτικά στοιχεία από τον τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ( video)






Νίκος Παππάς για την ρευστότητα των επιχειρήσεων : “Αποκλεισμένοι από την χρηματοδότηση οι μικρομεσαίοι”- Α.Γεωργιάδης: “Εσείς φέρατε μνημόνιο, εμείς 32 δισ.


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Νίκος Παππάς, τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι δεν ασκεί πολιτική ουσιαστικής στήριξης για τις επιχειρήσεις που βγαίνουν με μεγάλες απώλειες και κινδύνους από το lock down.

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή , τόνισε μεταξύ άλλων:«Είμαστε δύο μήνες μετά την επιβολή των διοικητικών μέτρων κλεισίματος μεγάλου κομματιού της οικονομίας και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δει μέτρα στήριξης», είπε ο Νίκος Παππάς, .

O τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι μέχρι σήμερα τα εργαλεία ενίσχυσης της ρευστότητας κρίνονται αναποτελεσματικά και ο τρόπος αξιοποίησής τους οδηγεί την πλειονότητα των πληττόμενων επιχειρήσεων, κυρίως μικρών και μεσαίων, στον αποκλεισμό από αυτά.
«Εμείς λέμε λοιπόν, με κριτήριο την απασχόληση, 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο και όχι σαν την επιστρεπτέα που είναι σαν κρατικό δάνειο και που η επιχείρηση μπορεί να το πάρει και να το κάνει ό,τι θέλει. Να αναγνωρίσετε συγκεκριμένα έξοδα με τον απλό στόχο να μη συσσωρευθεί χρέος κατά τη διάρκεια του κορονοϊού», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Εσείς πήρατε 3ο μνημόνιο. Εμείς πήραμε 32 δισ. ευρώ», ήταν η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δίνει το μεγαλύτερο ποσό που ε΄χει δοθεί ποτέ στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους!

“Δίνουμε το μεγαλύτερο ποσό στις επιχειρήσεις που δόθηκε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα κρατούμε τη δημοσιονομική μας σταθερότητα για να αποφεύγουμε τις περιπέτειες, στις οποίες θα μας οδηγούσε μια άφρων πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου