Τρίτη, Ιουλίου 14, 2020

Συναγερμός για κορονοϊό – Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι σε μόλις 13 ημέρες





Στις 13 πρώτες μέρες του Ιουλίου συνολικά είχαμε 422 κρούσματα, πολύ περισσότερα δηλαδή από τα συνολικά 299 όλου του Ιουνίου


Κοινή συνισταμένη όλων των δηλώσεων που κάνουν οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι το άνοιγμα των συνόρων σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από πλευράς πολιτών και επιχειρηματιών, έχουν ως αποτέλεσμα να παρατηρείται μια έξαρση του κορονοϊού που προκαλεί ανησυχία.


Αυτή η έξαρση αποτυπώνεται και στους αριθμούς. Παρότι χθες καταγράφηκαν λίγα κρούσματα (24) συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες, στις 13 πρώτες μέρες του Ιουλίου συνολικά είχαμε 422 κρούσματα εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά ήταν εισαγόμενα (236).

Ο αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος εν συγκρίσει με αυτόν του Ιουνίου όταν σε όλο τον μήνα, τα κρούσματα ήταν 299.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ότι έχει να κάνει με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Την τελευταία μέρα του Ιουνίου, οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό ήταν συνολικά 41, ενώ χθες, Δευτέρα, έφτασαν τους 83, ήταν δηλαδή υπερδιπλάσιοι.

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι παρά τη δεδομένη έξαρση, για την οποία μίλησε σήμερα και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, τον Ιούλιο έχει καταγραφεί μόλις ένας θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου