Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2020

Απίστευτο: Κόλλησαν το πέος άνδρα 24 ώρες αφού το έκοψε και όμως… «δουλεύει»

Μια στιγμή απερισκεψίας δεν ήταν αρκετή για να χάσει το πέος του

Για πρώτη φορά, γιατροί-χειρούργοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επανασύνδεση πέους, σχεδόν 24 ώρες αφότου ο ασθενής...έκοψε το όργανό του από το σώμα του κατά τη διάρκεια ενός ψυχωτικού επεισοδίου!


Έχουν γίνει μόνο λίγες χειρουργικές επεμβάσεις αναφύτευσης πέους στην ιστορία, αλλά καμία δεν ήταν χωρίς παροχή αίματος για περισσότερες από μερικές ώρες. Σχεδόν έξι εβδομάδες, μάλιστα, μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο εν λόγω άντρας έχει ανακτήσει την πλήρη χρήση του πέους του και είναι σε θέση να επιτύχει πλήρη στύση.

Στη νέα αυτή περίπτωση, που δημοσιεύθηκε στο BMJ Case Reports, χειρουργοί από τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Birmingham NHS Foundation Trust έγραψαν: «Η επιτυχία αυτής της περίπτωσης θα πρέπει να ενθαρρύνει τους χειρουργούς να προσπαθήσουν την αναφύτευση του πέους, ακόμη και με παρατεταμένη ισχαιμία (σ.σ. ανεπαρκής παροχή αίματος), αφενός γιατί υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας και αφετέρου γιατί είναι πολύ πιθανές οι σωματικές και ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της απώλειας ενός οργάνου τόσο σημαντικού για τον ασθενή».

Ο ασθενής, ένας 34χρονος άνδρας, με γνωστό ιστορικό παρανοϊκής σχιζοφρένειας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μία ημέρα αφότου προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Στην προσπάθειά του έκοψε τα γενετικά του όργανα.

Δεν ανακαλύφθηκε παρά μετά από 15 ώρες και αμέσως μεταφέρθηκε στο χειρουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου