Σάββατο, Ιουλίου 04, 2020

Θεοδωρικάκος για Ελληνικό: Χάθηκαν 5 χρόνια – Δουλέψαμε σκληρά για να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια





Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, έκανε απολογισμό του πρώτου έτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε συνδυασμό με τις κρίσεις που αντιμετώπισε, σχολίασε τις εξελίξεις στην επένδυση στο Ελληνικό, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες του υπουργείου που προϊσταται.

Για το νομοσχέδιο με τις διαδηλώσεις είπε: «Οι οργανωμένες κοινωνικές ομάδες έχουν το δικαίωμα έκφρασης και διαδήλωσης. Χωρίς όμως με αυτό να παρακωλύεται η τάξη και η ασφάλεια και να μην ενοχλούνται οι υπόλοιποι πολίτες. Εμείς θέλουμε να γίνονται κανονικά οι διαδηλώσεις χωρίς να ενοχλούνται οι πολίτες, η τάξη και η ασφάλεια».

Ερωτώμενος για τη χρονική συγκυρία που επιλέχθηκε η ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου και αν αυτό αποτελεί προεκλογική ατζέντα ή αντιπερισπασμό για τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία απάντησε: «Είμαστε προσηλωμένοι στις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία. Υπάρχει στοχοπροσήλωση στο να κάνουμε τις αλλαγές που πρέπει στην οικονομία, στο κράτος, μέσα από εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης/ Πολύ πριν την πανδημία συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Τώρα απλώς ήρθε χρονικά η σειρά του. Η οικονομία είναι το πρώτο θέμα τόσο για την κοινωνία όσο και για την κυβέρνηση».

Σχετικά με το πρώτο έτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπογράμμισε ότι: «Ήταν το πρώτο έτος ενός πολύ δημιουργικού έργου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέδειξε ρεαλισμό, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στο έργο της. Το πρώτο πεντάμηνο τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλύτερα στην οικονομία. Ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας στις αγορές και επιταχύναμε το κυβερνητικό έργο. Είχαμε αποφασιστικότητα και σχέδιο. Αντιμετωπίσαμε θετικά και τις δύο κρίσεις. Τόσο την ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία στον Έβρο και τα νησιά όσο και την πανδημία του κορωνοϊού».

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή του υπουργείο Εσωτερικών στο «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας», υπογράμμισε: «Στο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης το ΥΠΕΣ μετέχει με το πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, το οποίο περιλαμβάνει έργα ύψους 2,5 δισ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια για έργα σε δήμους και περιφέρειες, έργα από τα οποία θα ωφεληθούν όλοι οι πολίτες».

Ως προς το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός επισήμανε ότι θεμελιώθηκε μια επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα κρίνει ποια έργα δήμων και περιφερειών θα ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, στην επιτροπή, για πρώτη φορά, θα μετάσχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως ισχυρίστηκε, από τα παραπάνω έργα θα απασχοληθούν 40.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα πρώτα 80 έργα είναι σε ήδη εξέλιξη. 1100 άνθρωποι εργάζονται σε αυτά. Προσπαθούμε να επιταχύνουμε αυτή τη διαδικασία» συμπλήρωσε, ενώ υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος», που αντικαταστάθηκε από το τρέχον, διέθετε ελάχιστα χρήματα.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος, προανήγγειλε 800 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες το 2020.

Για την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για «πέντε χαμένα χρόνια λόγω των ιδεοληπτικών αντιπαραθέσεως» από την προηγούμενη κυβέρνηση. «Κάναμε σκληρή δουλειά για να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια. Η καθυστέρηση σχετίζεται με δικαστικές αντιπαραθέσεις όσων διεκδικούσαν την άδεια του καζίνο. Δίπλα στην τεράστια επένδυση του Ελληνικού που θα φέρει τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει έναν σπουδαίο υπερτοπικό πόλο ποιότητας ζωής, προχωρά ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων, της παραλιακής λεωφόρου, μετατρέποντας αυτό το παραλιακό μέτωπο στο ωραιότερο κομμάτι της Ευρώπης», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου