Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2020

Ακόμα και ο Πρετεντέρης τα «σούρνει» στον Μητσοτάκη για την Εξωτερική Πολιτική





Και τι δεν σούρνει ο Γιάννης Πρετεντέρης κατά της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη (με υπουργό Εξωτερικών τον Νίκο Δένδια για να μην ξεχνιόμαστε).



Γράφοντας στα Νέα του Βαγγέλη Μαρινάκη (κουμπάρο της Ντόρας Μπακογιάννη) του καταλογίζει πολλαπλά και ασυγχώρητα λάθη απέναντι στην Τουρκία ξεκινώντας από την «μυστική» τριμερή συνάντηση του Βερολίνου που έδωσε το πάτημα στην Άγκυρα να μιλήσει για διάλογο ώστε να αποφύγει τις κυρώσεις.

«Με τι αξιοπιστία θα ζητήσεις την Τρίτη στις Βρυξέλλες κυρώσεις κατά της Τουρκίας όταν έχει πιάσει κουβεντούλα με την Τουρκία τη Δευτέρα στο Βερολίνο;», αναφέρει.

Παράλληλα ρωτάει αν η συγκυρία με τον «τσαμπουκά» του Ερντογάν στο θέμα της Αγίας Σοφίας αφήνει περιθώρια συζήτησης…

Την ίδια ώρα κατηγορεί εμμέσως την κυβέρνηση για αφέλεια αφού ερωτά αν πιστεύει πως θα αλλάξει η Τουρκία επειδή συναντηθήκαμε στο Βερολίνο.

Αφού τους υπενθυμίζει πως οι διάλογοι επικοινωνίας ποτέ δεν κλείνουν μέσω των πρεσβειών συνεχίζει και πάλι με το ερώτημα γιατί χρειάζονται οι μυστικές συναντήσεις.

Αλλά εδώ έρχεται και η «γερή σπόντα» αφού στο ελαφρυντικό -πως πίεσε η Γερμανία για την συνάντηση αυτή- έρχεται και η μπηχτή:

«... εξ όσων γνωρίζω δεν είμαστε γερμανική αποικία και εξωτερική πολιτική κάνουμε μόνοι μας. Δεν χρειαζόμαστε ούτε προτροπές, ούτε πιέσεις, ούτε παραινέσεις άλλων»

Αλλά ταυτόχρονα θυμίζει στην κυβέρνηση πως «και άλλοι, διάλογοι έκαναν με τον Χίτλερ το 1938 όταν τους πήρε το πορτοφόλι»…

Αυτό που δεν μας λέει ο κ. Πρετεντέρης πέραν του ότι διαφωνεί ως προς την Εξωτερική Πολιτική είναι ποιον θέλει στο υπουργείο Εξωτερικών…

Όπως και να’χει η Εξωτερική Πολιτική δεν είναι και το ισχυρό σημείο του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ίσως και να μην έχει κανένα ισχυρό σημείο πέραν των καλοραμμένων κουστουμιών του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου