Κυριακή, Ιουλίου 12, 2020

Πλήρης επιβεβαίωση του Προκόπη Παυλόπουλου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω Ζοζέ Μπορέλ


 



Χθες, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανέλυσε, για πολλοστή φορά σε διαδικτυακή συζήτηση στον EPLO, το ότι το «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι νομικώς ανυπόστατο. Η θέση του αυτή είχε γίνει δεκτή, όταν ακόμη ήταν εν ενεργεία, με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 12.12.2019, το οποίο είχε πει στα συμπεράσματά του ότι «το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν παράγει έννομα αποτελέσματα». Και όλοι θυμούνται -ίσως εκτός από τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ματαίως προσπαθεί να ξεχαστεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας- ότιαυτή η κατάληξη ήταν έργο του Προκόπη Παυλόπουλου, και λόγω γνώσης και λόγω των γνωριμιών του σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.



Πριν λίγες ώρες, ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέ Μπορέλ, μένοντας -ευτυχώς- στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12.12.2019, τόνισε ότι «δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης». Δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω Μπορέλ, επικροτεί και επιβεβαιώνει τη γραμμή Παυλόπουλου. Καιρός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βγει μπροστά εδώ και τώρα για να μην αφήσουμε περιθώρια κινήσεων στον Ερντογάν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο “σουλτάνος”, μέσα από τις «φαντασιώσεις του», έφτασε να επιχειρεί να «εξαφανίσει» από το χάρτη Καστελόριζο, Κω, Κάρπαθο, Ρόδο, Κρήτη και πάει λέγοντας.



Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν, γιατί η επανάληψη είναι «μήτηρ μαθήσεως», ιδίως για τον κ. Μητσοτάκη. Ο Προκόπης Παυλόπουλος άνοιξε το δρόμο για να μηδενιστεί η επιρροή του ανυπόστατου «τουρκολιβυκού μνημονίου». Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν το δρόμο αυτό, που εθνικώς είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου