Κυριακή, Ιουλίου 05, 2020

Η Τουρκία απαιτεί να ζητήσει συγγνώμη η Γαλλία!


Ξεπερνούν κάθε όριο θράσους οι Τούρκοι! Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαίτησε μια συγγνώμη από τη Γαλλία για τα όσα αυτή υποστήριξε για τη συμπεριφορά των τουρκικών πλοίων στη Μεσόγειο Θάλασσα, που ώθησε το Παρίσι να αναστείλει τη συμμετοχή του σε ναυτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ.


«Η Γαλλία δεν έχει πει την αλήθεια στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βερολίνο. «Οι ισχυρισμοί ότι τα πλοία μας λόκαραν τα γαλλικά πλοία δεν είναι αλήθεια. Το αποδείξαμε αυτό με αναφορές και έγγραφα και τα δώσαμε στο ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είδε την αλήθεια».

«Αντί να συμμετέχει σε αντιτουρκικές δραστηριότητες και τέτοιες τάσεις, η Γαλλία πρέπει να κάνει μια ειλικρινή εξομολόγηση. Η προσδοκία μας από τη Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι να ζητήσει συγγνώμη με σαφή τρόπο, χωρίς εάν ή αλλά, επειδή δεν παρείχε τις σωστές πληροφορίες».

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του επιβεβαίωσε μόνο ότι οι ερευνητές έχουν υποβάλει την έκθεσή τους για το περιστατικό, αλλά δήλωσαν ότι ήταν «απόρρητη» και αρνήθηκε να πει ποια συμπεράσματα, εάν υπάρχουν, είχαν συναχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου